Connect with us

ATLETISM

Pandemia de coronavirus anulează competiţii sportive cu tradiţie în Sălaj

Din totalul de 45 de competiţii pe care urma să le finanţeze Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, doar 31 s-au desfăşurat, restul fiind anulate din cauza pandemiei de coronavirus, printre competiţiile anulate regăsindu-se şi Cupa Văilor…


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi-a propus în anul 2020 să organizeze şi să finanţeze un număr de 45 de competiţii şi acţiuni sportive, dar din cauza pandemiei de coronavirus, mai multe competiţii sportive care urmau să aibă loc au fost anulate.

Până în prezent, au fost finanţate 31 de competiţii, în valoare de 6.800 de lei, cele mai multe fiind ONSS-uri care au avut loc în primul trimestru, după cum ne informează cei del a DJST Sălaj.

Celelalte 14 competiţii care trebuiau să aibă loc în perioada aprilie – octombrie au fost anulate din cauza restricţiilor şi măsurilor impuse de pandemie.

Printre aceste competiţii se află şi Cupa Văilor, cea mai veche competiţie din ciclul gimnazial din judeţ. Trebuia să aibă loc în acest an ediţia cu numărul 52, însă a fost anulată. Este abia pentru a doua oară în istorie când se anulează o ediţie a Cupei Văilor.

Totodată, stă sub semnul întrebării şi Cupa Lyceum, competiţia tradiţională în care se întrec liceele din Sălaj la baschet, handbal sau volei.

„Datorită măsurilor şi restricţiilor stabilite în contexul situaţiei epidemiei care ulterior s-a transformat în pandemie de coronavirus, am fost nevoiţi să anulăm organizarea şi finanţarea mai multor acţiuni şi competiţii sportive care trebuiau să aibă loc în trimestrul II, III şi IV în judeţul Sălaj. Ne dorim totuşi ca festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din judeţul Sălaj care va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie să o putem organiza şi finanţa, dar totul va depinde de actualizarea situaţiei epidemiologice naţionale şi judeţene privind pandemia de coronavirus. Dacă nu vom putea organiza fizic gala de premiere, cu siguranţă vom alcătui clasamente de final de an în care se vor regăsi cei mai buni sportivi din judeţul Sălaj.

Din punct de vedere sportiv şi din punct de vedere al spectacolului sportiv care ar fi trebuit să primeze în toate competiţiile, anul 2020 a fost şi este în continuare un an compromis, un an care cu siguranţă nu va fi uitat de niciunul dintre noi, pentru că, până la urmă, acest coronavirus a schimbat Sălajul, România, Europa şi tot globul pământesc în care trăiesc peste 7,8 miliarde de oameni.

Dar, în opinia mea, dacă Dumnezeu a îngăduit ca acest virus să ne afecteze pe mulţi dintre noi, înseamnă că acesta este mersul omenirii în următoarele luni sau în următorii ani. Sper, totuşi să scăpăm cât mai repede de acest coronavirus şi să ne putem relua viaţa pe care am avut-o înainte de apariţia acestei imprevizibile pandemii”, a declarat Adrian Fărcaş.

Acţiuni de tineret derulate în anul 2020

Programe de centre de tineret – P1

1. Info Tin – buget 3.750 lei,  1.000 beneficiari, proiect de informare şi documentare;

2. Consiliere şi orientare în carieră pentru tineri – buget 2.763 lei, 30 beneficiari, proiect de consultanţă şi consiliere.

Programe de susţinere a acţiunilor de tineret – P2

1. Voluntar 2020 – buget  4.000 lei, 500 beneficiari, proiect de voluntariat;

2. Consiliere şi orientare – buget 4.000 lei, 100 beneficiari, proiect de consiliere;

3. Eucaţie digitală – buget 3.000 lei, 100 beneficiari, proiect de cultură şi educaţie non-formală;

4. Educaţie pentru sănătate – buget 7.000 lei, 1.000 beneficiari, proiect de informare şi consiliere.

Concursul local de proiecte de tineret

1. „Tinerii gândesc creativ” – proiect depus de Asociaţia „Prietenii Bibliotecii”, proiect finanţat de DJST Sălaj cu suma de 10.100 lei;

2. „Împreună spunem NU bullying-ului! – Reţeaua şcolară de sprijin în situaţii de bullying” – proiect depus de Asociatia API Lyceum Zalău, proiect finanţat de DJST Salaj cu suma de 14.550 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM