Connect with us

ARTE MARTIALE

INEDIT. O competiţie de karate s-a desfăşurat ONLINE. Călin Marincaş şi Marc Crecan îşi primesc medaliile prin poştă!

Cei doi karateka au participat la Prague Open Karate Cup, o competiţie desfăşurat în mediul online. Concurenţii s-au înregistrat făcând demonstraţie de kata, acestea fiind analizate de o comisie de specialitate, după care s-au întocmit clasamentele finale. Călin Marincaş s-a clasat pe locul 1, în timp ce Marc Crecan s-a clasat pe locul 3. Amândoi au reprezentat SCM Zalău


Trăim vremuri pe care nu ne-am gândit că le vom trăi. Sportul a trecut demult în plan secund, iar anul 2020 s-a scurs cu multe semne de întrebare, dorinţe şi speranţa revenirii la normal.

Din păcate, ne apropiem de finalul anului şi încă nu putem vorbi despre o normalitate, ci mai degrabă despre premieri. O premieră mondială a avut loc la finele săptămânii trecute, când o competiţie de karate s-a desfăşurat în mediul online.

Este vorba despre Prague Open Karate Cup, o competiţie la care au participat virtual nu mai puţin de 18 sportivi din Cehia, România, Germania şi Indonezia. 

Această comeptiţie reprezintă şi prima competiţie la care au participat karateka de la SCM Zalău.

Astfel, Călin Marincaş, Marc Crecan şi Nemeti Zoltan au fost primii sportivi de performanţă care au reprezentat clubul Primăriei într-o competiţie oficială şi chiar au făcut-o cu mândrie, reuşind rezultate bune.

Cum s-a desfăşurat competiţia? Ei bine, s-a desfăşurat doar la kata, iar participanţi trebuiau să trimită două filmări în care fac două demonstraţii diferite, iar o comisie de specialitate analiza performanţa lor. 

Totodată, competiţia a fost împărţită pe două categorii, cei cu kimono şi cei fără.

Multiplul campion mondial, Călin Marincaş a reuşit să se claseze pe locul 1, în timp ce  Marc Crecan s-a clasat pe locul 3. În ceea ce îl priveşte pe juniorul Nemeti Zoltan, acesta s-a clasat pe locul 6.

Cei doi sălăjeni clasaţi pe podim la competiţia din Cehia îşi aşteaptă acum medaliile, pe care organizatorii le vor trimite prin… poştă!

Este posibil ca şi Campinoatul European din decembrie să se desfăşoare în această manieră, dar rămâne de văzut ce se va stabili. La secţia de karate de la SCM Zalău sunt legitimaţi 11 sportivi de performanţă, Călin Marincaş fiind antrenorul care se ocupă de pregătirea acestora.

“Nu pot decât să-i felicit din suflet pentru că sunt sportivi de mare valoare. A fost prima competiţie la care au participat în numele SCM-ului şi suntem fericiţi că au găsit o modalitate de a intra în competiţie şi chiar au avut rezultate bun. Îi felicit şi aşteptăm cu mult interes şi următoarele competiţii”, ne-a declarat Doru Marcel Ţîrle, directorul executiv de la  SCM Zalău.

“În timp ce îmi făceam încălzirea mă treceau tot felul de gânduri şi nu îmi venea să cred ce se întâmplă. A fost o experienţă interesantă, dar nu m-am gândit niciodată că voi participa în această manieră la vreo competiţie. Oricum, în acest fel nu ai aceleaşi trăiri, aceleaşi emoţii, a fost ca şi cum m-aş filma la antrenament pentru a urmări ulterior ce greşeli am. Dar, decât deloc, este bine şi aşa. Este greu să-ţi menţii motivaţia în aceste condiţii”.

Călin Marincaş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE