Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, doar egal în restanţa cu CSM Satu Mare, după ce a condus cu 3 – 1!

Gruparea de sub Meseş a scos doar un punct din restanţa cu CSM Satu Mare, o formaţie grav afectată în ultima perioadă de coronavirus. Zălăuanii au condus cu 1 – 0 şi 3 – 1, dar s-au relaxat şi s-au văzut egalaţi. SCM Zalău putea câştiga jocul de miercuri, dar în ultimele minute, Mihai Onicaş şi Sebastian Duma au ratat ocazii mari de tot. Intrat pe final, fostul stelist şi-a lăsat echipa în 10 oameni, fiind eliminat după un meleu în care a mai văzut cartonaşul roşu şi un jucător al gazdelor

Ultimul meci din turul de campionat a fost unul extrem de important pentru SCM Zalău, care a avut şansa desprinderii în fotoliul de lider. În restanţa cu CSM Satu Mare, zălăuanii au jucat la victorie şi au fost aproape să o obţină, după ce au condus cu 3 – 1 în debutul părţii secunde. S-a terminat 3 – 3 şi în urma acestui rezultat, formaţia zălăuană are un punct avans faţă de Minaur.

SCM Zalău a început excelent meciul de miercuri şi din minutul 1 a deschis scorul. O diagonală a lui Răzvan Dulap l-a găsit pe Mihai Forna, care a centrat în centrul careului de unde Florin Istrate a trimis în poartă pentru 0 – 1.

Afectată de coronavirus şi nevoită să stea în carantină timp de 14 zile, CSM Satu Mare a luptat pentru fiecare minge şi a avut o bară în minutul 5. Sătmărenii au încercat să revină în joc, dar şutul lui Zsiga Ervin a fost scos de sub bară de Andy Pop, în timp ce SCM Zalău a avut o ocazie mare în minutul 20 să facă 0 – 2 prin Raul Stanciu, al cărui şut a fost scos de pe linia porţii.

În loc să fie 0 – 2 s-a făcut 1 – 1, în minutul 30, când Schwarzkopf Istvan a prins un şut bun de la maringea careului şi mingea s-a oprit la vinclu porţii.

Acest gol a tăiat din elanul oaspeţilor, care timp de 15 minute nu au mai pus în pericol poarta adversă. A venit însă ultima fază din prima repriză, pe care Zalăul a fructificat-o din plin. La o lovitură liberă de pe partea dreatpă, Alin Mutu a urcat în careu şi a înscris cu o lovitură de cap, după ce portarul sătmărenilor a ezitat să iasă pe centrare.

S-a intrat cu 1 – 2 la cabine şi imediat s-a făcut 1 – 3 după reluare. Raul Stanciu a şutat de la peste 25 m, iar juniorul Illyes Daniel nu a fost pe fază, astfel că mingea a intrat în plasă şi din minutul 48 scorul a devenit 1 – 3.

CSM Satu Mare, băgată în joc de arbitru!

Victoria părea să fie la îndemâna Zalăului, însă jocul s-a complicat din minutul 54, când “centralul” a dictat în mod gratuit un penalty pentru CSM Satu Mare. De la punctul cu var a marcat Zsiga Ervin şi jocul s-a relansat. Gazdele au prins curaj şi după doar 5 minute au făcut 3 – 3. La o lovitură liberă, mingea a ajuns în careul oaspeţilor, iar după o învălmăşeală, Luca Tincău a marcat din apropiere!

Gazdele au mai avut o şansă bună prin Florin Mureşan, însă în ultimele 25 de minute, SCM Zalău a fost echipa care a dominat şi putea da lovitura pe final. Florin Istrate l-a pus la grea încercare pe potarul advers (min 67), şutul său fiind respins în corner. După ezitările de la golul doi şi trei, tânărul portar de la CSM Satu Mare a fost cel care şi-a salvat echipa pe final, la câteva ocazii mari ale Zalăului.

Cele mai mari ocazii le-au irosit Mihai Onicaş şi Sebastian Duma. Intrat pe final, fostul jucător al Stelei a tras peste poartă din 5 m în minutul 86, deşi era în poziţie bună, ca în minutu 89, Sebastian Duma să reia slab din 6 m, fapt ce i-a permis portarului adversă să intervină.

Tensiuni şi nervi pe final. Mihai Onicaş a văzut ROŞU, la fel şi Raul Ritli de la Satu Mare

În minutul 89, când SCM Zalău se pregătea să repună rapid mingea în joc, în careul oaspeţilor s-a creeat un meleu, iar Raul Ritli a fost eliminat pentru bruscarea unui adversar. Deşi a încercat să aplaneze conflictul, Mihai Onicaş a văzut şi el cartonaşul roşu, iar ambele echipe au terminat partida în 10 oameni.

În cele 4 minute de prelungire SCM Zalău a presat, dar nu a mai fost nimic notabil la poarta adversă, decât o lovitură liberă de la 35 m.

După acest rezultat, SCM Zalău termină turul pe primul şi e neînvinsă, având un punct avans faţă de ocupanta locului 2.

Sâmbătă este programată prima etapă din retur, dar încă SCM Zalău nu ştie dacă va juca cu CAO Oradea sau partida va fi amânată.

CSM Satu Mare – SCM Zalău 3 – 3 (1 – 2)

Au marcat: Schwarzkopf Istvan (30), Zsiga Ervin (55 – 11 m) şi Tincău Luca (60), respectiv Florin Istrate (1), Alin Mutu (45+1) şi Raul Stanciu (48)

CSM Satu Mare: Illyes Daniel – Raul Ritli, Luca Tincău, Mihăiță Mureșan, Bogdan Nylvan, Svarczkopf Istvan, Cătălin Cadar, Kevin Barth, Vasile Chitaș, Flaviu Ionescu, Zsiga Ervin. Rezerve: Vasile Curileac, Daniel Oșan, Marian Zima, Rareș Nylvan, Mark Nyeki, Denis Baior, Denis Batin, Nyeki Kevin, Ioan Băbuț. Antrenor: Zoltan Ritli.

SCM Zalău: Andrei Pop – Florin Pop, Alin Mutu, Răzvan Dulap, Kis Lorant, Cristin Jalbă, Sebastian Culda, Raul Stanciu, Mihai Forna, Florin Istrate, Mihai Petra.Au mai intrat: Mihai Onicaş, Sebastian Duma şi Denis Cubaş. Rezerve: Bogdan Miron – Iustin Ardelean, Mihai Cohan, Dănuț Cozma. Antrenori: Marius Pașca (principal), Alexandru Pop (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL