Connect with us

FOTBAL

Speranţe pentru reluarea competiţiilor de amatori, cu teste rapide pentru depistarea COVID-19!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat într-o conferinţă de presă că testele rapide COVID-19, ale căror rezultate pot fi comunicate în câteva minute, au fost certificate în România şi vor putea fi folosite de sportivii români în competiţiile interne în următoarele zile. Costul unui astfel de test este de aproximativ 5 euro

Toate competiţiie sportive la nivelul profesioniştilor au fost repornite, însă cu respectarea unui protocol medical strict, care prevede testarea periodiă a sportivilor pentru coronavirus.

Însă, competiţiile de amatori au rămas blocate, din cauza faptului că actualul protocol medical este imposibil de respectat la acest nivel, din cauza  costurilor ridicate cu testarea pentru COVID-19.

Din această cauză, fotbalul la nivel de judeţ nu s-a mai reluat în această toamnă, la fel şi minifotbalul sau competiţiile de copii şi juniori. Aceste întreceri se pot relua în perioada următoare, după spusele Ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care dă speranţe practicanţilor sportului la nivel de amatori.

Într-o conferinţă de presă, Ionuţ Stroe a declarat că testele rapide pentru COVID-19, ale căror rezultate pot fi comunicate în câteva minute, au fost certificate în România şi vor putea fi folosite de sportivii români în competiţiile interne în următoarele zile.

“Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor. În România, de curând, au fost certificate testele ieftine rapide, care funcţionează în UE, iar sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiții interne. Eu ştiu că preţul lor este chiar mai micuţ, undeva la 5 euro. Chiar acum am modificat şi am trimis la Ministerul Sănătăţii noul ordin care dă posibilitatea sportului românesc să folosească testele ieftine şi la fel de eficiente. Cred că astfel deblocăm indirect competiţiile pentru copii şi juniori, pentru că asta era marea problemă – nu îşi permiteau testele PCR, care sunt destul de scumpe la noi. Putem debloca de exemplu şi ligile inferioare, care îşi vor putea testa sportivul cu 5 euro”, a declarat Ionuţ Stroe, care susţine că testele rapide pot fi folosite chiar din zilele următoare,  după ce va fi modificat ordinul Ministerului Sănătăţii.

Mulţi practicanţi ai sportului la nivel de amatori sunt bucuroşi la aflarea acestei veşti, o veste care vine cam târziu de la Ministrul Tinereului şi Sportului, în luna noiembrie, când multe competiţii nu mai pot începe din cauza vremii. Pare absurd ca meciurile de Liga a IV-a şi Liga a V-a să se mai poată juca în noiembrie şi decembrie, la fel şi competiţiile de juniori, care cel mai probabil vor lua startul tot în primăvară.

“E o chestiune de o zi sau două, voi face un anunţ public când va veni de la MS acest ordin modificat. În privinţa cheltuielilor ridicate de până acum, am avut discuţii cu Federaţiile, din punctul nostru de vedere folosirea banilor nu e o foarte mare problemă, noi am spus că le suplimentăm bugetul dacă au nevoie de bani pentru testele COVID-19. Odată cu aceste teste ieftine, eu cred că vom avea un moment în care vom debloca aproape toate competiţiile”.

 Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL