Connect with us

BOX

PERFORMANŢĂ. Şimleuancele Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan sunt campioane naţionale la box

Cele două pugiliste au avut un parcurs excepţional la Campionatul Naţional de Box din Bucureşti şi au reuşit să cucerească medaliile de aur la categoriile de vârstă cadeţi, respectiv junioare


Sunt „periculoase”. Pugilistele de la CSM Zalău au impresionat la Campionatul Naţional de la Bucureşti şi au reuşit să cucerească nu mai puţin de şapte medalii, dintre care două de aur, două de argint şi trei de bronz. Această performanţă vine în contextul în care CSM Zalău a deplasat un lot format din 8 sportive.

Dacă trei sportive aveau deja asigurate medalii de bronz, după ce au părăsit competiţia în semifinale, patru sălăjence au boxat astăzi în finală, cu gândul la medalia de aur. Şimleuancele Diana Tănăsescu şi Margareta Hidigan au făcut sezanţie în ring şi au reuşit să-şi învingă adversarele pentru a deveni campioane naţionale.

Participantă la categoria de greutate 65 kg (cadeţi). Diana Tănăsescu a impresionat şi în finala de azi, reuşind să o învingă înainte de limită pe adversara ei. În palmares, şimleuanca se mândreşte cu titlul naţional câştigat în 2019, dar şi Cupa României în 2020, fapt ce o propulsează printre favoriţi la câştigarea de cel mai bun sportiv de la CSM Zalău în acest an. De asemenea, dacă pandemia nu anula Campionatul European Schoolgirl din Rusia, Diana putea câştiga şi o medalie europeană.

 „Diana Tănăsescu demonstrează şi întăreşte siguranţa visului meu personal ca şi antrenor, medalia olimpică”, spune Adrian Popuţea.

Margareta Hidigan, de reţinut acest nume. Tot din Şimleu Silvaniei şi tot campioană naţională. Hidigan a boxat excelent în capitală şi a cucerit titlul naţional la categoria 54 kg (junioare). A obţinut victorii clare, înainte de limită, iar în finală, Cosmina Cristea a rezistat doar o repriză în faţa şimleuancei.

„În materie de box este una dintre briliante, o sporitvă care face parte din echipa cu care doresc să ajung la Olimpiadă. A avut un parcurs impecabil la Bucureşti şi acest rezultat ne îndreptăţeşte şi sperăm să reuşim să participăm la Campionatul European de junioare din Bulgaria, de la Sofia, în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie”, spune antrenorul Adi Popuţea.

Margareta Hidigan este campioană naţională şi în 2018 la categoria de vârstă cadeţi, dar şi câştigătoare a Cupei României din 2019.

Au reuşit să ajungă până în finala Campionatului Naţional de Box şi Andreea Varga şi Mara Hăran.

Varga, participantă la categorie olimpică 51 kg (tineret), a fost învinsă în finală de Diana Brânză de la Năvodari, însă obţine un merituos loc 2, sălăjeanca mulţumindu-se cu titlul de vicecampionă naţională.

La categoria +81 kg (tineret), Mara Hăran a fost vicecampioană naţională în 2019 şi a reuşit să-şi menţină acest titlu şi la Campionatul Naţional din 2020, cu toate că a sperat până în ultima clipă că va putea deveni campioană naţională. Hăran este originară din Sânmihaiu Almaşului, fiind elevă premiantă la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

Sportivele au fost însoţite în capitală de instructorul de box Darius Forai, fost absolvent al LPS Zalău, specializarea box, ocazia cu care a început procedurile de înscriere la cursurile de la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor.

Felicitări fetelor pentru această performanţă şi felicitări antrenorilor Ioan Dragoş, Adrian Popuţea şi instructorilor Darius Forai şi Paul Magdaş pentru aceste rezultate care fac cinste judeţului Sălaj.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX