Connect with us

Administraţie

Eugen Sorin Maxim, după depunerea jurământului: „Sunt onorat”

Primarul comunei Bănişor a intrat în al doilea mandat de primar şi promite comunităţii că va lupa şi în următorii patru ani pentru confortul locuitorilor comunei Bănişor


În anul 2016, Eugen Sorin Maxim devenea unul dintre cei mai tineri primari din judeţul Sălaj, în momentul în care a preluat frâiele Primăriei Bănişor.

Patru ani mai târziu, roadele muncii sale s-au văzut, astfel că social-democratul nu a avut nici cea mai mică emoţie la alegerile locale din 27 septembrie şi a reuşit să câştige cel de-al doilea mandat cu 53,63 % din voturile cetăţenilor.

La ceva mai bine de o lună de la acel moment, pentru Eugen Sorin Maxim a urmat în cursul acestei săptămâni şi depunerea jurământului şi preluarea oficială a celui de-al doilea mandat de primar.

 În prezenţa prefectului Virgil Ţurcaş, dar şi a şefului Serviciul management instituţional din cadrul Prefecturii Sălaj, Mircea Ciocian, primarul a jurat să respecte constituţia şi să lupte în favoarea dezvoltării comunităţii pe care o va conduce în următorii patru ani.

„Sunt onorat. Preluarea mandatului mă obligă să duc la îndeplinire ceea ce am început şi să vin cu iniţiative noi pentru comună şi pentru bunăstarea locuitorilor. Voi face în continuare o administraţie deschisă spre cetăţean”, ne-a declarat Eugen Sorin Maxim.

Consiliul Local în mandatul 2020 – 2024 este format din 3 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, 1 consilier ALDE, 1 consilier Pro România, 1 consilier USR-PLUS, 1 consilier PMP şi 1 consilier independent.

Dintrei cei 11 consilieri, doar 9 au depus jurământul. Unul este supleant, acesta lipsind motivat din cauza faptului că starea sa de sănătate nu a permis acest lucru, în timp ce pentru al 11-lea consilier încă nu a venit validarea de la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Abia după ce vor depune jurământul de credinţă şi cei doi se va putea organiza prima şedinţă de Consiliu Local în care se va stabili noul viceprimar al comunei Bănişor.

Ce e cert este faptul că până în acest moment, niciun consilier PNL nu îşi doreşte postul de viceprimar. În schimb, visează la această funcţie ceilalţi consilieri. Rămâne de văzut ce se va stabili în zilele următoare.


Consiliul Local Bănişor – mandatul 2020 – 2024

Florian-Iuliu Soponea – PSD

Florian Jula – PSD

Ioan Bonţe – PNL

Cristian-Adrian Jula – PNL

Teodor-Florian But – PNL

Iosif Brînduşan – ALDE

Ioan-Marius But – Alianţa USR-PLUS

Dumitru Cadar – Pro România

Teofil Peştean – PMP

Adrian-Florin Sabou – Candidat Independent

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie