Connect with us

DIVIZIA A2

Se amână startul Seriei Vest din Divizia A2. Volei Club Zalău mai aşteaptă până la primele meciuri oficiale

Programat pentru acest final de săptămână, primul turneu la care urma să participe Volei Club Zalău, CSS CNE Lapi Dej, Oţelul Roşu şi CSM Suceava s-a amânat pentru o dată ulterioară


Sistemul competiţional s-a schimbat şi la Divizia A2, unde s-a renunţat la etapele săptămânale, în favoarea turneelor, atât la Seria Est, cât şi la Seria Vest. Dacă primul turneu în Seria Est va avea loc în acest final de săptămână, la Bucureşti, în Seria Vest, primul turneu s-a amânat din cauza situaţiei epidemiologice. Volei Club Zalău urma să participe la turneul organizat de CSS CNE Lapi Dej, unde mai urmau să fie prezente Oţelul Roşu şi CSM Suceava.

“Noi am anunţat Federaţia că nu vom putea participa, având în vedere starea epidemiologică la nivelul judeţului Sălaj şi a Municipiului Zalău. Turneul s-a amânat pentru o dată ulterioară”, ne-a informat Gabriel Terheş, conducătorul de la Volei Club Zalău.

Trei turnee a programat Federaţia Română de Volei în acest an. Primul urma să aibă loc în perioada 6 – 8 noiembrie, dar va fi reprogramat, în timp ce al doilea turneu este programat în perioada 20 – 22 noiembrie. Ultimul turneu din acest an ar urma să aibă loc pe 12 şi 13 decembrie.

Şase echipe sunt înscrise în Seria Vest a Diviziei A2. Este vorba de CSM Suceava, Oţelul Roşu, Volei Club Zalău, CSS CNE Lapi Dej, ProVolei Arad, dar şi Volei Municipal Zalău.

Fosta campioană a avut însă alte interese când a optat pentru înscrierea în Divizia A2, însă gruparea zălăuană nu mai are în lot nici măcar un jucător.  În Seria Est activează Academia de Volei Tomis Constanţa, CSM Rm. Sărat, Rapid Bucureşti, Ştiinţa Bacău şi Titanii ASE Bucureşti.

Înaintea fiecărui turneu, toate echipele trebuie să se testeze pentru coronavirus, ceea ce însumează costuri ridicate, mai ales pentru Volei Club Zalău, care în sezonul 2020 – 2021 beneficiează doar de 30.000 de lei de la autorităţile judeţene.

“Sunt costuri semnificative cu aceste testări, cât şi cu participarea la turnee. Vom căuta sponsori şi vom apela la colaboratorii noştri din anii trecuţi, dar având în vedere situaţia în care ne aflăm şi din punct de vedere al pandemiei, va fi greu. Avem speranţe că se vor certifica acele teste rapide, care sunt mult mai ieftine”, spune conducătorul de la Volei Club Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A2