Connect with us

DIVIZIA A1

FOTO. Victorie senzaţională. SCM Zalău a bătut campioana!

La primul său meci din istorie, gruparea pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr a obţinut un succes de pus în ramă şi a bătut Arcada Galaţi, tocmai campioana en-titre. Victoria este cu atât mai preţioasă, în condiţiile în care SCM Zalău a avut cinci jucători absenţi din cauza infectărilor cu coronavirus

Înaintea debutului în Divizia A1, SCM Zalău a fost lovită în plin de coronavirus, iar după testarea de marţi, nu mai puţin de cinci jucători au fost depistaţi cu coronavirus, Leo Dal Boso, Nicolas Dos Santos, Mihail Mărginean, Mihai Coasă şi Liviu Rîpeanu. În aceste condiţii, doar şapte jucători valizi au avut antrenorii la dispoziţie, astfel că SCM Zalău era cotată cu şanse minime în duleul cu campioana.

În ciuda acestor probleme, zălăuanii au reuşit să se mobilizeze în faţa unui adversar de top, ce reprezintă România în Liga Campionilor. Primul set a început echilibrat, dar gazdele s-au desprins la 10 – 7, moment în care Arcada a solicitat time-out. Scorul a început să devină strâns, ba chiar să fie în favoarea oaspeţilor, la 11 – 12 şi 13 – 15. Lipsa de jocuri s-a văzut în rândul ambelor echipe, astfel că multe mingi din serviciu s-au oprit în fileu. Echipa care a greşit mai puţin în momentele cheie a fost SCM Zalău şi a avut câştig de cauză cu 26 – 24. Asta după ce Arcada a nimerit fileul la 24 – 24, iar la ultima minge, Popov a blocat excelent.

Situaţia a arătat diferit în setul doi, iar Arcada a fost mai prezentă în joc, mai ales că a avut şi soluţii pe banca tehnică. Zalăul a condus în multe momente şi în acest set, cu 15 – 13, 18 – 16 chiar şi 20 – 17, dar simţind pericolul, antrenorul Sergiu Stancu a solicitat time-out. De la 20 – 17 s-a făcut 20 – 21, iar Arcada nu a mai cedat ritmul şi a câştigat setul al doilea cu 22 – 25.

Zalăul a revenit rapid în joc şi setul trei i-a aparţinut în totalitate. Gazdele s-au desprins la 5 – 2, apoi la la 12 – 5, după o serie de blocaje excelente, iar Arcada nu a mai avut puterea să revină. Asta în ciuda schimbările dese făcute de antrenorul Sergiu Stancu. Jocul a curs într-o direcţie şi setul s-a încheiat cu 25 – 17, iar deja SCM Zalău avea asigurat un punct.

Trupa pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr nu s-a mulţumit doar cu atât şi a rezistat eroic şi în setul patru, în ciuda efectivului restrâns. La cum a început setul, Arcada părea stăpână pe situaţie, mai ales tabela a arăta 3 – 6 şi 6 – 10! Cinci puncte la rând au reuşit zălăuanii, care după ce au făcut 11 – 10 au prins un moment bun şi au dus scorul la 15 – 11! Odată ce a prins un avantaj de patru, chiar şi cinci puncte, SCM Zalău nu s-a mai oprit şi a câştigat setul cu 25 – 20.

S-a terminat 3 – 1, iar SCM Zalău dă lovitura la început de campionat şi bate Arcada Galaţi, una dintre cele mai valoroase echipe din Divizia A1. Pentru formaţia zălăuană urmează vineri o zi de pauză la turneu, urmând ca sâmbătă să joace cu Unirea Dej.

SCM Zalău – Arcada Galaţi 3 – 1 (24, -22, 17, 20)

SCM Zalău: Ivan Kostic, Andrei Mihalescu, Mihai Tarţa, Egor Popov, Vlad Cuciureanu, David Csanad, Cristian Porumb şi Nikola Pekovic – libero. Antrenori: Sorin Pop (principal) şi Marius Lazăr (secund)

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1