Connect with us

Administraţie

Ioan Roşan a preluat al cincilea mandat de primar al comunei Valcău de Jos. ”Am avut onoarea de a depune jurământul de credinţă şi, chiar dacă a fost pentru a cincea oară, am avut emoţii”

În cursul zilei de marţi, într-un cadru festiv, Ioan Roşan a depus jurământul de credinţă, în prezenţa subprefectului Romeo Sîrca. În cadrul evenimentului au mai depus jurământul 11 din cei 13 consilieri, urmând ca în prima şedinţă să depună jurământul şi ceilalţi doi consilieri, după ce vor fi validaţi de către Judecătoria Şimleu Silvaniei. Tot în prima şedinţă care ar putea avea loc săptămâna viitoare va fi ales şi viceprimarul

Din 2004, Ioan Roşan este primarul comunei Valcău de Jos, iar în cei 16 ani s-a implicat foarte mult în dezvoltarea comunităţii. Drept urmare, cetăţenii i-au acordat din nou încredere la alegerile locale din 27 sepetembrie, când a fost reales primarul comunei cu un procentaj de peste 58%.

La mai bine de o lună de la alegerile locale, Ioan Roşan a preluat oficial al cincilea mandat de primar, iar marţi a depus jurământul de credinţă. Evenimentul a avut loc la căminul cultural din Valcău de Jos, în prezenţa subprefectului Romeo Sîrca.

”Am avut onoarea să depun jurământul de credinţă pentru cetăţenii comunei Valcău de Jos cu emoţii i-aş spune, chiar dacă a fost pentru a cincea oară. Pe 27 septembrie, locuitorii comunei Valcău de Jos mi-au încredinţat prin vot acest mandat, în proporţie de peste 58%, atât mie, cât şi echipei PNL, întrucât avem opt consilieri. Acest fapt mă obligă şi mă responsabilizează mult mai mult decât până acum. Va fi un mandat destul de greu, având în vedere proiectele pe care le avem în derulare, care nu sunt puţine şi cele pe care dorim să le implementăm, dar am încredere în echipa de consilieri locali. Sunt sigur că vor fi alături de mine ca şi până acum, indiferent de culoarea politică”, ne-a declarat primarul.

În cadrul evenimentului de marţi au depus jurământul 11 din cei 13 consilieri locali,  ceilalţi doi urmând să depună jurământul după primirea validării de la Judecătoria Şimleu Silvaniei. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, când va fi ales viceprimarul.

Deocamdată, numele nu a fost dat publicităţii, dar Ioan Roşan a precizat că viceprimarul va fi un coleg de partid. Asta în condiţiile în care, ani la rând, la Valcău de Jos, ”vicele” a fost social-democrat.

”Va fi o persoană cu studii superioare, inginer de profesie, de la care am mari aşteptări”, spune primarul.

Optimism, la început de mandat

Ioan Roşan începe cu optimism al cincilea mandat de primar şi are în plan multe realizări pentru comuna Valcău de Jos. Speranţele sunt şi mai mari, mai ales că noul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj este din cadrul PNL, fiind vorba de Dinu Iancu Sălăjanu.

”Un factor pozitiv pentru noi este şi conjunctura politică la nivel judeţean. Pentru prima dată după 16 ani, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj este din PNL şi eu sper că mă va ajuta să rezolv multe probleme în comuna Valcău de Jos, mai bine decât a făcut-o vechea administraţie”, spune Ioan Roşan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj, care săptămâna aceasta va apărea VINERI, 6 noiembrie, alături de Sportul Sălăjean.

Lista celor 11 consilieri locali care au depus jurământul la evenimentul de marţi:

Adrian Boca – PNL

Mircea Ioan Brisc – PNL

Dorel Criste – PNL

Nicolae Marius Maruşca – PNL

Petru Adrian Gal – PNL

Florin Rad – PNL

Viorel Sabău – PNL

Viorel Boboiu – PSD

Gheorghe Chiş – PSD

Dan Nicolae Chiş – PSD

Anton Jan Criste – Alianţa USR-PLUS

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie