Connect with us

Administraţie

Augustin Văşcan de la PSD – noul primar din Poiana Blenchii, după o luptă strânsă cu contracandidatul de la USR PLUS

La alegerile locale din 27 septembrie, Augustin Văşcan a fost ales primarul comunei Poiana Blenchii, la o diferenţă de doar 20 de voturi faţă de Augustin Birtaş de la Alianţa USR PLUS

Mai bine de 20 de ani, Augustin Chifor a fost primarul comunei Poiana Blenchii. Ajuns la 71 de ani, Augustin Chifor a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat din cauza vârstei şi a unor probleme de sănătate.

În cursă au intrat patru persoane, iar în timpul campaniei, canidatul de la USR PLUS era cotat cu şanse mari la câştigarea mandatului. Au fost discuţii şi runde de negocieri cu PNL, pentru a fi susţinut candidatul de la USR PLUS, dar nu s-a ajuns la un numitor comun.

Fiecare a crezut în şansa lui, dar până la urmă, cel care a avut câştig de cauză a fost candidatul de la PSD, Augustin Văşcan, care a fost ales noul primar al comunei Poiana Blenchii. Bătălia a fost strânsă, iar acest lucru o arată numărătoarea voturilor, diiferenţa între candidatul PSD şi cel de la USR PLUS, fiind de 20 de voturi.Cu un procentaj de 38% a câştigat Augustin Văşcan funcţia de primar reuşind să adune 246 de voturi. Noul primar aşteaptă să fie investit în funcţie şi să treacă la treabă pentru a dezvolta comuna. Şi-a fixat deja câteva priorităţi pe care le va demara imediat ce va prelua funcţia, fiind vorba de o reţea de apă potabilă pentru toată comuna, de modernizarea drumurilor vicinale şi de aducţiunea reţelei de gaz metan.

În Poiana Blenchii se află în derulare un proiect de asfaltări drumuri, iar lucrările s-au finalizat în proporiţe de 50%. Noul primar a şi spus că aceste lucrări începute în mandatul lui Augustin Chifor vor fi continuate.

“Sperăm să putem duce la îndeplinire cea ce ne-am propus noi, conform programului prezentat cetăţenilor. Cel mai prioritar lucru de făcut în comună este aducţiunea de apă, în special în satul Gostila, care nu are reţea.  Ar trebui gândit un sistem centralizat pentru toată comuna. În Poiana Blenchii este reţea de distribuţie a apei potabile, dar nu are debitul suficient.  Mai trebuie pusă la punct partea de drumuri vicinale, dar şi înfiinţarea unei reţele de gaz metan.  Şi asta a fost una dintre propunerile noastre din proiectul prezentat în campanie. Dorim să abordăm această lucrare şi să vedem cum se poate realiza, pe fonduri europene sau programe naţionale”, ne-a declarat Augustin Văşcan, care a avut de adresat un mesaj de mulţumire după alegerile locale.

“Le mulţumesc celor care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat. Evident, aşa este într-o democraţie şi trebuie să respectăm opinia fiecăruia”, spune primarul.

Născut în 15 iunie 1969, Augustin Văşcan este din satul Gostila. A urmat Liceul de Matematică-Fizică din Zalăul (actualul CNS), iar apoi Facultatea de Instalaţii din cadrul Unversităţii Tehnice de la Cluj-Napoca.  În ce priveşte componenţa Consiliului Local, PSD va avea 3 consilieri, iar în zilele următoare urmează să se stabilească cum se va face majoritate.

“A fost o bătălie strânsă, dar campania a fost una normală. Fiecare candidat şi-a prezentat propriul program şi nu au fost atacuri din partea contracandidaţilor. Campania a fost civilizată”.

Augustin Văşcan

Rezultatele finale după alegerile locale din comuna Poiana Blenchii:

Primărie:

Augustin Văşcan (PSD) – 246 voturi

Augustin Birtaş (Alinţa USR PLUS) – 226 voturi

Ioan Marţian Bălc (PNL) – 115 voturi

Vasile Hatoş (ALDE) – 52 de voturi

Consiliul Local – 9 consilieri locali:

PSD – 196 voturi – 3 consilieri

PNL – 142 voturi – 2 consilieri

USR-PLUS – 140 voturi – 2 consilieri

ALDE – 49 voturi – 1 consilier

Pro România – 47 voturi – 1 consilier

PMP – 34 de voturi

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie