Connect with us

Politică

Partidul Ecologist Român vrea să devină o forţă. Ecologiştii au semnat protocoale de colaborare cu 10 partide, chiar şi cu PNŢCD!

Partidul “verde” ar putea conta cu adevărat la alegerile parlamentare şi chiar în politica românescă, după ce PER a polarizat activitatea a 10 formaţiuni politice, care vor continua să funcţioneze pe aceeaşi platformă politică

Partidul Ecologist Român ar putea fi una dintre surprizele de la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Ca urmare a unor negocieri desfăşurate la nivel naţional, ecologiştii au reuşit să încheie protocoale de susţinere şi colaborare cu numai puţin de 10 formaţiuni politice!

Altfel spus, “verzii” au reuşit să atragă sub cupola lor majoritatea partidelor mici neparlamentare. Cea mai importantă colaborare este cea făcută cu PNŢCD, iar obiectivele colaborării cu “ţărăniştii” sunt depunerea listelor comune de candidaţi pentru alegerile parlamentare, împreună cu celelalte partide şi reprezentanţi ai societăţii civile, pe sigla Partidului Ecologist Român. Astfel, până şi preşedintele PNŢCD – Aurelian Pavelescu, va candida pentru Senatul României de pe listele PER Bucureşti.

Având în spate şi susţinerea celor 10 partide, PER a reuşit să depună liste complete în 41 dintre cele 42 de circumscripţii, singura excepţie fiind judeţul Buzău.

În Sălaj, lista pentru Senat este deschisă de Lia Stanca, iar locul 1 pe lista la Camera Deputaţilor este ocupat de Gabriel Constantin Ureche, un alt om de afaceri, care este şi antrenor de judo.

Conform liderului PER Sălaj, platforma politică comună va continua să funcţioneze şi după alegerile parlamentare. Aceasta, atât în activitatea parlamentară, cât şi cea extraparlamentară, în scopul realizării unui pol politic deschis pentru linia doctrinară democrată, naţională, creştină, identitară şi ecologistă, care să constituie o alternativă în faţa partidelor responsabile de starea gravă în care a fost adusă ţara.

Pe lângă protocoalele de colaborare, ecologiştii au primit un nesperat ajutor – un ajutor reciproc, de fapt – din partea mai multor actuali parlamentari cu nume de la diferite partide. Este vorba de senatori şi deputaţi, care au îngroşat listele PER pentru parlamentare, datorită faptului că aceştia nu s-au mai regăsit pe locuri eligibile pe listele depuse de formaţiunile politice la care erau înregimentaţi. Unii dintre ei se regăsesc pe listele PER, alţii vor rămâne în linia a doua, cu toţii având intenţia de a propulsa partidul, pentru ca acesta să devină unul parlamentar!

“Faptul că mai multe formaţiuni politice mai mici sau mai mari au ales să vină alături de noi e un semn că ele se regăsesc în valorile promovate de ecologişti”.

Lia Stanca – preşedintele PER Sălaj

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică