Connect with us

Actualitate

La Primăria Bălan, echipa este completă. Noul primar a depus jurământul şi a fost stabilit viceprimarul

În prezenţa prefectului Virgil Ţurcaş, dar şi a subprefectului Romeo Sârca, Daniel Pop a depus jurământul de credinţă, totodată fiind validaţi şi cei 13 consilieri locali. A fost stabilit şi noul viceprimar, în persoana lui Nicolae Damşa

Cetăţenii comunei Bălan şi-au dorit o schimbare, iar cel care a primit votul de încredere a fost liberalul Daniel Pop, care a câştigat alegerile locale cu 47,76 %.

După acel succes, primarul a aşteptat validarea mandatului şi implicit mult aşteptatul moment al depunerii jurământului.

Evenimentul nu s-a lăsat mult aşteptat, iar în zilele trecute a avut loc şedinţa de constituire, iar primarul Daniel Pop a depus jurământul în prezenţa prefectului Virgil Ţurcaş, dar şi a subprefectului Romeo Sârca.

Totodată, mandatele celor 13 consilieri aleşi au fost validate, astfel că noua echipă din Primăria Bălan este completă şi dornică de munca pentru dezvoltarea comunităţii.

Despre momentul în sine, noul primar din Bălan ne-a spus că a fost unul plin de emoţie.

“A fost un moment plin de emoţii şi încărcat de responsabilităţi. Nu este uşor într-o comunitate să asculţi cetăţenii, să le rezolvi problemele, dar voi face tot ce îmi stă în putinţă să dezvoltăm comuna noastră. Am intrat oficial în primul mandat de primar al comunei Bălan şi am început treaba. Ne place administraţia şi suntem activi pe teren”, a declarat Daniel Pop, pentru Ştirile din Sălaj.

În ceea ce priveşte Consiliul Local, din cele 13 mandate, PNL a câştigat 6, astfel că a fost nevoie de o alianţă pentru ca noua conducere să aibă majoritate şi în Consiliul Local.

Astfel, s-au purtat discuţii, iar până la urmă, PNL a ajuns la o înţelegere cu USR-PLUS, astfel că nu se pune problema ca proiectele noului primar să se “blocheze” în Consiliul Local.

Să mai spunem că luni a avut loc şi primar şedinţă de consiliu, în care a fost stabilit şi noul viceprimar, funcţie pe care o va ocupa, în următorii patru ani, liberalul Nicolae Damşa.

Odată finalizată nouă echipă, s-a trecut la treabă, iar Daniel Pop ne-a informat că îşi propune să finalizeze lucrările din cadrul proiectelor aflate în derulare, în termenul necesar.

“Sunt proiecte care se află în derulare şi care trebuie finalizate. Ne dorim ca proiectele ce pot fi finalizate în acest an să fie duse la bun sfârşit. Urmează recepţia lucrărilor la Şcoala din Bălan. Mai avem lucrări la apă şi canalizare, la asfaltări, şcoala de la Chechiş. Este de lucru şi am început treaba. Sunt multe lucrări începute şi care trebuie finalizate la termen pentru a nu avea probleme”, a conchis noul primar din comuna Bălan.


Componenţa Consiliului Local Bălan

 1. Ludovica Ianchiş (PNL – Bălan)
 2. Nicolae Vaida (PNL – Chendrea)
 3. Oţet Mircea (PNL – Gâlgău Almaşului)
 4. Breban Veronica (PNL – Chechiş)
 5. Nicolae Damşa (PNL – Gălpâia)
 6. Ioana Ianchiş (PNL – Bălan)
 7. Isaia Maghiar (PSD – Chechiş)
 8. Gheorghe Damşa (PSD – Chendrea)
 9. Ioan Moldovan (PSD – Bălan)
 10. Nelu Lupoian (PSD – Bălan)
 11. Vasile Rodina (PSD – Bălan)
 12. David Pintican (USR-PLUS – Chendrea)
 13. Alexandru Buda (Pro România – Chechiş)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate