Connect with us

FOTBAL

FOTO. Meci nebun pe Stadionul Municipal. SCM Zalău a revenit de la 0 – 2, a preluat conducerea, dar a fost egalată pe final de Minaur Baia Mare


Maramureşenii au deschis scorul în primele minute de joc, după care la începutul reprizei secunde şi-au dublat avantajul. Însă, SCM Zalău a avut puterea să revină pe tabelă şi chiar a preluat conducerea, graţie golului marcat de Mihai Petra şi dubla izbutită de Sebastian Culda. N-a fost să fie, iar în urma unei faze fixe, maramureşenii au egalat în finalul jocului, iar cele două combatante şi-au împărţit punctele


SCM Zalău şi Minaur Baia Mare sunt principalele favorite pentru cele două locuri ce duc la baraj în Seria a X-a din Liga a III-a. Cele două echipe sunt neînvinse, iar în această după amiază şi-au dat întâlnire pe Stadionul Municipal din Zalău, într-un meci restanţă din etapa a V-a. Înaintea întâlnirii directe, Minaur avea cinci victorii din tot atâtea posibile, în timp ce SCM avea cinci victorii şi un egal, având un joc mai mult disputat.

Meciul de pe Municipalul zălăuan a început cum nu se poate mai prost pentru echipa gazdă, băimărenii fiind mai periculoşi. Eforturile oaspeţilor au fost răsplătite rapid, iar după ratarea lui Vasile Pop, în minutul 10, oaspeţii deschid scorul prin Nistor, care a profitat de o bâlbâială în careul gazdelor. Minaur rămâne echipa mai periculoasă, iar după o acţiune personală, Mark Parnău a pătruns în careu, dar a şutat peste poarta apărată de Bogdan Miron.

SCM Zalău a pus cu adevărat în pericol poarta băimăreană abia în minutul 37, când lovitura de cap al lui Cristi Jalbă a trecut puţin pe lângă poartă. Florin Istrate şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la distanţă, dar fără efect pe tabelă, astfel că prima repriză s-a încheiat cu avantajul minim al băimărenilor.

La pauză, gazdele au efectuat două schimbări, astfel că pe teren şi-au făcut apariţia portarul Andrei Pop şi golgheterul Sebastian Culda, cel care a început din postura de rezervă şi acest meci…

În minutul 47, Minaur avea să-şi dubleze avantajul de pe tabelă, graţie golului izbutit de Vasile Pop, din lovitură de la 11 m.

Câteva minute mai târziu, Sebi Duma poartă o acţiune în banda stângă, pasează pentru Florin Istrate care scoate mingea pentru şutul lui Cristi Jalbă care loveşte bara porţii băimărene, dar mingea ajunge cu noroc la Mihai Petra care a îndeplinit o simplă formalitate şi a dat semnul revenirii.

Culda şi-a făcut imediat simţită prezenţa pe teren şi a centrat perfect pentru Petra (min. 55), care a reluat cu o lovitură de cap la colţul scurt, puţin pe lângă poartă. Tot de la Sebi Duma avea să pornească şi faza la care SCM avea să egaleze. Astfel, Duma a centrat puternic în faţa porţii, iar după o mică bâlbâială în careul celor de la Minaur, mingea a ajuns la Sebastian Culda care a restabilit egalitatea, în minutul 64.

SCM Zalău era pe val şi era echipa mai periculoasă şi chiar dacă şi-a pierdut antrenorul, Marius Paşca fiind eliminat, la pachet cu Dorin Toma (antrenor Minaur), a avut forţa să mai înscrie o dată.

În minutul 75, Duma a oferit o nouă centrare bună, mingea a fost respinsă, dar a căzut pe bara transversală, iar de acolo a ajuns la Sebastian Culda care a marcat din semifoarfecă pentru a aduce SCM Zalău în avantaj pentru prima dată în acest meci.

La acest scor, zălăuanii au făcut o schimbare defensivă prin introducerea fundaşului Lorant Kis, în locul atacantului Mihai Petra, însă, fără efect. În ultimele minute de joc, în urma unui corner, Ţînc Andrei a restabilit egalitatea.

SCM Zalău putea totuşi să câştige toate punctele puse în joc, dar şutul lui Florin Istrate din interiorul careului a fost parat de portarul băimărean. S-a terminat 3 – 3, după un meci nebun, un rezultat echitabil până la urmă, având în vedere cum s-a desfăşurat partida.

În următoarea etapă, SCM Zalău va avea liber, pentru că jocul cu CSM Satu Mare nu se va disputa din cauza problemelor cu coronavirus ale clubului sătmărean, în timp ce Minaur Baia Mare va reveni în Sălaj la finalul săptămânii, pentru duelul cu Sportul Şimleu.


SCM Zalău – Minaur Baia Mare 3 – 3 (0 – 1)

Au marcat: Mihai Petra (’52) şi Sebastian Culda (’64 şi 75), respectiv Paul Nistor (’10), Vasile Pop (’47 – din 11m) şi Andrei Ţînc (’85)

SCM Zalău: Bogdan Miron (’46 Andrei Pop) – Florin Pop, Răzvan Dulap, Alin Mutu, Mihai Forna (’88 Mihai Cohan), Alexandru Jula (’46 Sebastian Culda), Raul Stanciu (cpt.), Cristian Jalbă, Sebastian Duma, Florin Istrate şi Mihai Petra (’81 Lorant Kis). Rezerve: Denis Cubaş, Dănuţ Cozma şi Logon Romaric. Antrenor: Marius Paşca. Antrenor secund: Alexandru Pop

Minaur Baia Mare: Filda Karoly – Ciprian Duruş, Ţînc Andrei, Răzvan Lupu (cpt.), Szekely Krisztian, Vasile Pop, Mircea Donca, Mark Parnău, Bogdan Minteuan, Paul Nistor şi Sebastian Serediuc. Rezerve: Juhasz Eduard – Valer Giurgiu, Ciprian Stanciu, Ionuţ Măhălean, Andrei Zete, Cosmin Berindea şi Andrei Ofrim. Antrenor: Dorin Toma


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL