Connect with us

Actualitate

FOTO. Un nou început pentru familia din Sighetu Silvaniei ce a rămas fără acoperişul casei, mistuit într-un incendiu

Oamenii cu suflet mare au sărit în ajutorul familiei care a trecut prin clipe de coşmar când au văzut cum flăcările mistuiesc acoperişul casei. Fiecare a ajutat cu ce a putut, fie că a fost vorba de o sumă de bani sau voluntariat. În aceste zile, se lucrează deja la noua structură a acoperişului


La finele săptămânii trecute, o familie din Sighetu Silvaniei, comuna Chieşd a trecut prin clipe de coşmar văzând cum agoniseala lor se prăpădeşte în doar câteva minute din cauza unui incendiu devastator.

În doar 20 de minute, flăcările au mistuit acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

Conform pompierilor, cauza probabilă de incendiu a fost jarul căzut din sistemul de încălzit pe materiale combustibile. Pentru Marius şi Anca, proprietarii casei, au fost clipe de groază, peste care au trecut cu ajutorul prietenilor care le-au sărit în ajutor.

Astfel, la iniţiativa familiei Cătană, oamenii care au dorit să ajute au putut să doneze într-unul dintre conturile disponibile, însă au fost şi doritori care au venit să ajute la munca fizică, fiecare după cum a dorit şi după cum a putut.

Sâmbătă, echipa formată din voluntari a reuşit să dea resturile rămase pe partea cea mai afectată a acoperişului, după care s-au pus folii pentru a feri interiorul de ploaie, pentru că sâmbătă seara a început să plouă la Sighetu Silvaniei.

În această săptămână, vremea s-a îmbunătăţit, iar luni au ajuns lemnele pentru refacerea structurii acoperişului şi se lucrează intensiv pentru ca lucrarea să fie finalizată cât mai repede.

“Oamenii… nici nu ştim cum să ne exprimăm în cuvinte la adresa lor. Foarte multă lume a venit în ajutorul lor, fiecare cu ce a putut, fie bani, fie voluntariat, fie o distribuire, dar au fost şi încă sunt alături de Anca şi Marius”, spune Laura Diana Cătană.

Anca şi Marius au un băieţel în vârstă de 3 ani şi jumătate şi până la finalizarea lucrărilor, familia este nevoită să locuiască la părinţii lui Marius, care locuiesc în Chieşd.


Cei care doresc să ajute în continuare găsesc conturile mai jos:

Cont Lei: RO33 RNCB 0219 0612 8432 0001

Titular: Mesesan Marius Teofil

Cont deschis la BCR

Cont Euro: RO94BTRLEURCRT0485956201

Titular: Catana Ovidiu Ionut

Banca Transilvania

Cod SWIFT: BTRLRO22SJA

Mentiuni: Donatie Anca sau Marius Mesesan


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate