Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, în faţa derby-ului campionatului!


La patru zile după ce a susţinut derby-ul sălăjean cu Sportul Şimleu, SCM Zalău este în faţa unui alt meci tare, unul mult mai dificil, cu Minaur Baia Mare. Faţă în faţă se află primele două clasate din Seria a X-a, echipele cotate cu şanse mari de a ajunge la barajul de promovare pentru Liga a II-a


Miercuri, ora 15.00, Stadionul “Municipal”:

SCM Zalău – Minaur Baia Mare  

SCM Zalău a trecut cu bine peste derby-ul sălăjean cu Sportul Şimleu, dar nu s-a putut bucura prea mult de a cincea victorie consecutivă, deoarece este în faţa unul alt joc important. Chiar miercuri după-amiază, de la ora 15.00, pe Stadionul Municipal este programat derby-ul campionatului cu Minaur Baia Mare.

Faţă în faţă se vor afla cele mai bune echipe din Seria a X-a, singurele care nu au pierdut niciun joc până acum. SCM Zalău are avantajul moral că ocupă primul loc şi vine după cinci victorii consecutive. Şi Minaur are o serie bună, astfel că până acum maramureşenii au disputat cinci meciuri şi le-au câştigat pe toate. Trupa pregătită de Dorin Toma vine însă după o perioadă dificilă, fiind nevoită să stea în carantină 14 zile. Din cauza celor 9 cazuri de Covid-19, Minaur a solicitat amânarea partidei cu SCM Zalău, care iniţial era programată pe 10 octombrie. Maramureşnii şi-au amânat şi jocul cu CSC Sânmartin, din 17 octombrie, revenind în competiţie chiar sâmbătă, la partida cu Gloria Bistriţa. Deşi au avut în faţă un adversar incomod, băimărenii au câştigat cu 2 – 1, cu toate că au jucat în 10 oameni din minutul 25, fiind eliminat tocmai portarul zălăuan Alexandru Gudea.

SCM Zalău şi Minaur Baia Mare sunt echipele cotate cu cele mai mari şanse de a ajunge la barajul pentru Liga a II-a, din Seria a X-a. Acest lucru o arată componenţa loturilor, bugetele, cât şi situaţia din clasament. Chiar dacă ambele echipe au jocuri mai puţin disputate decât Sportul Şimleu, continuă să aibă un avans liniştitor faţă de ocupanta locului 3.

Minaur Baia Mare nu şi-a luat gândul de la Liga a II-a, deşi au pierdut dramatic barajul din vară cu ACS FC Recea. Se vorbea chiar de desfiinţarea echipei, dar până la urmă Minaur s-a organizat pe ultima sută de metri pentru noul campionat şi şi-au format un lot valoros. Băimărenii au câştigat în acest campionat cu Progresul Şomcuta Mare, CAO Oradea, Someşul Dej, Luceafărul Oradea şi Gloria Bistriţa, iar în 5 jocuri au marcat 16 goluri. Şi SCM Zalău are forţă în ofensivă, având tot 16 goluri marcate în cele şase meciuri disputate.

Minaur şi SCM Zalău s-au întâlnit în vară, la două jocuri amicale. Dacă în prima partidă, Minaur a câştigat cu 2 – 1, în amicalul de la Zalău, jocul s-a încheiat la egalitate, scor 1 – 1.

SCM Zalău, în continuare absenţe notabile

Faţă de meciul cu Sportul Şimleu, la SCM Zalău revine doar Florin Istrate, care şi-a ispăşit etapa de suspendare. În continuare sunt indisponibili cei trei jucători depistaţi săptămâna trecută cu COVID-19, Mihai Onicaş, Tudor Mare şi Iustin Ardelean, însă antrenorul Marius Paşca nu îl va putea folosi nici pe Logon Romaric. Atacantul a lipsit şi în meciul cu Şimleul, din cauza unei rupturi musculare şi încă este indisponibil.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL