Connect with us

HANDBAL

Dorian Faur – director CSS Zalău: „Anul acesta sută la sută nu se va mai juca volei şi handbal la nivel juvenil”

Directorul Clubului Sportiv Şcolar este rezervat în privinţa începerii noului sezon la nivelul juvenil


Trăim vremuri neclare, iar sportul pare să fie o victimă colaterală a acestui virus nenorocit, cel puţin dacă ne referim la sportul juvenil. Antrenamente pierdute, campionate amânate şi generaţii ghinioniste care întâmpină dificultăţi pentru a continua.

CSS Zalău urma să participe în Campionatele Naţionale de volei sau handbal, în Campionatul Judeţean la fotbal, însă, startul întrecerilor a fost amânat, iar directorul Clubului Sportiv Şcolar este sceptic că aceste competiţii vor începe în 2020.

„Anul acesta sută la sută nu se va mai juca volei şi handbal la nivel juvenil. Cred că din primăvară s-ar putea gândi un sistem asemănător celui din Divizia A1, cu turnee. La lupte libere aveau  programat  în noiembrie un Campionat Naţional, dar s-ar putea şi acolo să se amâne. Ei cu foarte mari greutăţi s-au descurcat în perioada asta pentru că aveau voie să facă antrenament doar cu manechin”, spune Dorian Faur.

Deşi în această perioadă, CSS Zalău a dorit să facă selecţii pentru secţiile clubului, până la urmă nici acestea nu au mai putut avea loc, având în vedere circumstanţele.

„Este greu pentru toţi. Degeaba faci pregătire cu grupa de performanţă şi la nivel de începători nu faci nimic. Doamne fereşte, pierzi o generaţie şi în câţiva ani te trezeşti că nu ai cu cine să participi în campionat.  Însă, cea mai mare problemă este faptul că toată lumea predă online. Astfel, un copil să zicem că trebuie să stea în faţa calculatorului de la ora 9 până la ora 14, după care mai trebuie să stea şi pentru antrenamente. Este greu să ţii copiii atâtea ore în faţa calculatorului”, spune directorul CSS Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL