Connect with us

FOTBAL

FOTO-VIDEO. Baza Sportivă din Zimbor a fost pusă la punct, după ce Rapid a promovat în Liga a IV-a

După ce terenul de fotbal a fost împrejmuit şi au fost amenajate bănci de rezerve, dar şi o tribună ce poată găzdui aproape 200 de persoane, lucrările la vestiare se află pe ultima sută de metri, astfel că infrastructura va fi pusă la punct pentru a găzdui meciuri de Liga a IV-a


Rapid Zimbor este una dintre echipele de tradiţie din fotbalul judeţean, însă una dintre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul anilor fosta formaţie de Liga a IV-a a fost baza sportivă, motiv pentru care în ultima perioadă, Rapid a evoluat în Liga a V-a.

Însă, autorităţile locale au făcut tot posibilul ca acest minus să fie remediat, astfel că prin multă muncă şi efort s-a reuşit realizarea unor proiecte care au făcut ca Baza Sportivă din Zimbor să fie una cochetă şi capabilă să găzduiască meciuri de nivelul eşalonului patru.

Era nevoie de acest aspect, în condiţiile în care Rapid şi-a propus promovarea în eşalonul superior şi a şi reuşit, fiind formaţia de pe locul 1 în momentul întreruperii campionatului.

“În acest sezon am promovat în Liga a IV-a, pentru că eram pe primul loc în momentul în care fotbalul a fost oprit. Ne-am fi dorit să jucăm până la capăt, dar din păcate nu s-a putut şi nu ne-a rămas decât să ne conformăm regulilor în vigoare. Pe viitor o să mai achiziţionăm jucători pentru Liga a IV-a, la echipa mare. Suntem în curs de a forma o nouă echipă la care o să aducem cel puţin 6 – 7 jucători, dar o să ne bazăm în mare parte pe lotul actual”, a declarat Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor şi conducătorul echipei de fotbal.

Astfel, dacă în anul 2019, la Baza Sportivă a fost amenajată o tribună cu o capacitate de 196 de locuri, în acest an s-a trecut la construirea vestiarelor. S-a optat pentru vestiare de tip container care au fost amplasate pe o fundaţie de beton. Lucrările la vestiare sunt finalizate în proporţii mari, rămânând de pus la punct mici detalii.

Vestiarele dispun de toate utilităţile, astfel încât Baza să poată găzdui meciuri de Liga a IV-a. În ceea ce priveşte echipa de juniori, necesară evoluţiei în cel de-al patrulea eşalon, să spunem că aceasta va fi formată din jucători din centrul comunal, dar şi copii din comunele învecinate.

De menţionat că Primăria Zimbor a mai depus un proiect în acest an cu privire la modernizarea Bazei Sportive. “În cazul în care se va aproba, deja vorbim despre alte investiţii”, a conchis primarul comunei Zimbor.

Rămâne de văzut când va debuta noul sezon, având în vedere că AJF Sălaj încă nu a luat o decizie în aces sens. Dacă mai multe AJF-uri din ţară au amânat acest sezon până în primăvara anului viitor, sunt şi AJF-uri care au găsit modalităţi pentru ca sezonul să înceapă în acest an.

“În acest an am demarat şi aproape finalizat lucrările la vestiare, mai este foarte puţin de lucru la introducerea apei. Se va realiza în cel mai scurt timp. Avem în plan pe viitor să irigăm terenul, fapt pentru care am săpat un puţ la 40 m adâncime, prin care este alimentat şi vestiarul şi este trasă sursa de apă până la jumătatea terenului, urmând să cumpărăm un utilaj prin care să putem iriga terenul. De asemenea am achiziţionat un utilaj pentru cosirea gazonului şi un utilaj profesional pentru marcat”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL