Connect with us

HANDBAL

Program infernal pentru HC Zalău, la al doilea turneu din Liga Naţională


Cel de-al doilea turneu este programat în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, unde HC Zalău va întâlnit patru echipe cu pretenţii din campionat, Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila, CSM Bucureşti şi Măgura Cisnădie


După o pauză îndelungată, Liga Naţională a început săptămâna trecută, cu un primu turneu ce s-a desfăşurat la Ploieşti, în cadrul căruia s-au disputat meciurile din prima etapă. Din cele opt partide care erau programate s-au jucat doar şase, două fiind decis la “masa verde”, din cauza cazurilor de COVID – 19. HC Zalău s-a confruntat cu astfel de probleme şi nu s-a putut prezenta la meciul cu Minaur Baia Mare, iar nou-promovata Crişul Chişineu-Criş a raportat patru cazuri şi nu a putut participa la jocul cu “U” Cluj.

La două săptămâni distanţă, FRH a programat al doilea turneul din Liga Naţională, unul în care se vor disputa patru etape. Astfel, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, la Sf. Gheorghe au fost programate etapele 3, 4, 5 şi 6, în care HC Zalău are un program infernal.

Gruparea de sub Meseş urmează să întâlnească patru echipe cu pretenţii din campionat, iar primul joc va fi cel cu Gloria Bistriţa, din 29 octombrie. Urmează jocurile cu Dunărea Brăila, CSM Bucureşti şi Măgur Cisnădie, în faţa cărora HC Zalău porneşte din start cu un mare dezavantaj, având în vedere că a întrerupt pregătirea timp de două săptămâni.

Deocamdată, turneul este programat la Sf. Gheorghe, însă locaţia ar putea fi schimbat în zilele următoare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a luat măsuri noi, care au intra în vigoare în oraş începând de ieri, timp de cel puţin două săptămâni, pentru că la Sfântu Gheorghe a fost depăşit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile. S-a decis  închiderea sălilor de sport, iar competiţiile sportive sunt suspendat pentru două săptămâni!

Potrivit protocolului medical, toate echipele vor trebui să se testeze din nou de coronavirus, cu 48 de ore înainte de joc.

“Avem patru jocuri dificile la turneul de la Sfântul Gheorghe. Practic întâlnim echipe cu pretenţii din Liga Naţională. Pentru noi este un dezavantaj, fiindcă nu ne-am atrenat timp de două săptămâni”, spune Tadici.

Rezultatele etapei I de la turneul organizat la Ploieşti:

Rapid Bucureşti – CSM Slatina      19 – 19

CSM Galaţi – Gloria Bistriţa           18 – 24

Gloria Buzău – CSM Bucureşti       20 – 32

Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie 21 – 26

Activ Ploieşti – Dunărea Brăila       15 – 28

SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea    24 – 28

HC Zalău – Minaur Baia Mare (nu s-a disputat)

Crişul Chişineu-Criş – “U” Cluj (nu s-a disputat)

Programul lui HC Zalău de la turneul al doilea:

29.10:    Gloria Bistriţa – HC Zalău

30.10:    HC Zalău – Dunărea Brăila

01.11:    CSM Bucureşti – HC Zalău

03.11:    HC Zalău – Măgura Cisnădie

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL