Connect with us

FOTBAL

Zalăul şi Şimleul se reîntâlnesc în Liga a III-a, după 11 ani!


Sezonul 2008 – 2009 a fost ultimul când FC Zalău şi FC Silvania Şimleu Silvaniei s-au întâlnit la acest nivel, jocurile terminându-se la egalitate


Ultimul duel în Liga a III-a, între două formaţii din Sălaj a avut loc în 2015, între Luceafărul Bălan şi FC Zalău, formaţii care la vremea respectivă activau în Seria a V-a din Liga a III-a. A fost un singur duel între cele două grupări, în turul de campionat, care s-a încheiat la egalitate, scor 2 – 2. Returul nu a apucat să se mai joace, deoarece în iarnă, Luceafărul s-a retras din Liga a III-a.

După cinci ani, două formaţii din Sălaj se reîntâlnesc în Liga a III-a la derby-ul de sâmbătă, dintre SCM Zalău şi Sportul Şimelu.

Cele două oraşe au mai avut reprezentante în Liga a III-a, în sezonul 2008 – 2009, când FC Silvania şi FC Zalău activau în aceeaşi serie. Au fost două jocuri încheiate la egalitate în campionat. În tur a avut loc un memorabil FC Silvania – FC Zalău, încheiat cu scorul de 4 – 4, după ce formaţia zălăuană a condus cu 4 – 1! Şi la jocul din retur, partida s-a terminat nedecis, scor 0 – 0.

În Cupa României, FC Zalău şi FC Silvania s-au duelat în anul 2009, în turul 4, iar formaţia zălăuană a avut  câştig de cauză.

În istoria mai recentă, Sportul Şimleu a dat piept în Cupa României cu FC Zalău, în 2014, într-o perioadă în care formaţia şimleuană activa în Liga a IV-a, dar a câştigat cu 4 – 1, în faţa unei echipe ce a trimis în teren mulţi juniori.

Deuluri în Liga a III-a, între Zalău şi Şimleu:

septembrie 2008: FC Silvania – FC Zalău 4 – 4

aprilie 2009: FC Zalău – FC Silvania         0 – 0

Dueluri în Cupa României:

august 2009: FC Zalău – FC Silvania                           1 – 0

iulie 2004: Sportul Şimleu – FC Zalău                         4 –  1

septembrie 2020: Sportul Şimleu – SCM Zalău 8 –  7 d.l.d.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL