Connect with us

FOTBAL

Ce se întâmplă cu sportul juvenil. Directorul de la CSS Zalău deplânge situaţia actuală

Chiar dacă funcţionează diferit, Clubul Sportiv Şcolar este considerat unitate de învăţământ, astfel că la fel ca celelalte şcoli din Zalău a intrat în scenariul roşu, iar cursurile se vor desfăşura în mediul online. Este o situaţie dificilă, iar Dorian Faur este convins că nu vor începe în acest an competiţiile de junior


Situaţia epidemiologică nu este una tocmai grozavă în judeţul Sălaj şi în „capitala” acestuia. Astfel, municipiul Zalău a intrat în scenariul roşu, ceea ce presupune, printre altele, ca toate unităţile de învăţământ să-şi desfăşoare activitatea în mediul online.

Deşi funcţionează oarecum diferit, Clubul Sportiv Şcolar Zalău nu a făcut excepţie, astfel că şi CSS-ul a intrat în scenariul roşu, iar antrenamentele se vor desfăşura pe internet în următoarele două săptămâni.

Chiar dacă e o decizie care nu este pe placul tuturor, nu ne rămâne decât să ne conformăm la trista realitate din prezent.

„Am intrat în scenariul roşu şi vom începe şi noi să predăm online. Vom funcţiona în acest scenariu în următoarele două săptămâni. Ne-am fi dorit să funcţionăm în scenariul verde, pentru că mai multe secţii îşi desfăşoară antrenamentele în aer liber, dar nu s-a putut”, spune Dorian Faur – directorul CSS Zalău.

„Este greu să ţii copiii atâtea ore în faţa calculatorului”

Învăţatul online reprezintă o provocare pentru cadrele didactice de la CSS Zalău. Antrenamentele online sunt greu de executat şi în plus, este dificil ca un copil să stea concentrat atât de mult timp în faţa unui monitor, lucru remarcat de Dorian Faur.

CSS Zalău va funcţiona în scenariul roşu în următoarele două săptămâni, după care dacă rata de infectare din municipiul Zalău va scădea sub 3 infectări la mia de locuitori, atunci este posibil ca CSS Zalău să-şi redeschidă porţile, însă directorul clubului este destul de rezervat în acest sens.

„Noi sperăm că peste două săptămâni se va schimba ceva, deşi nu sunt optimist din punctul acesta de vedere. Dar, asta este situaţia şi trebuie să ne adaptăm. La nivel de cluburi va fi foarte greu, mai ales la cele şcolare, fiind unităţi de învăţământ, ne încadrăm şi noi ca şi orice şcoală, deşi funcţionăm după alt regulament”, a conchis Dorian Faur.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL