Connect with us

Actualitate

FOTO. Avansează lucrările de asfaltare pe tronsonul ce face legătura între Hida şi Tihău

Se lucrează de zori la asfaltarea celor aproximativ 25 de kilometri din DN 1G, iar ministrul Lucian Bode estimează că lucrările vor fi gata la începutul lunii decembrie


În ultimii ani, sectorul de drum ce face legătura între Hida şi Tihău a ajuns într-o stare deplorabilă, însă, una dintre promisiunile pe care Lucian Bode le-a făcut după ce a devenit ministru a fost chiar reabilitarea acestui tronson. Nu au fost doar vorbe şi în acest an s-a trecut deja la fapte.

Astfel, lucrările de asfaltare au început din localitatea Hida, dar şi din Tihău şi avansează destul de rapid.

De altfel, conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltarea la tronsonul de aproximativ 25 de kilometri urmează să fie finalizate până la începutul lunii decembrie. Acestea au fost puţin întrerupte din cauza lucrările de canalizare din comunele Hida şi Bălan, însă, lucrările sunt în grafic.

În prezent, lucrările de asfaltare dinspre Hida au ajuns până la intrare în satul Racâş, în timp ce dinspre Tihău, lucrările de asfaltare au ajuns până în satul Gâlgău Almaşului. “Lucrările sunt în grafic şi probabil că într-o lună, o lună jumate ar trebui să fie gata. Este frezat până în centrul localităţii Chechiş”, ne-a declarat Daniel Pop, noul primar al comunei Bălan.

Ministrul Bode promite că şi alte drumuri naţionale din judeţ vor fi reabilitate.

“Dacă celelalte guvernări au uitat de importanța reabilitării drumurilor naționale din județul Sălaj, vă asigur că noi, cei din Guvernul Ludovic Orban, nu am uitat! Astfel, în această perioadă, se execută lucrări ample de reabilitare a circa 25 de kilometri din DN 1G, între localitățile Tihău – Hida, lucrări pe care estimăm să le finalizăm la începutul lunii decembrie. Știm că infrastructura județului Sălaj are nevoie de investiții, motiv pentru care vă asigur că astfel de lucrări vor fi făcute constant pentru a se asigura viabilitatea rețelei județene de drumuri naționale”, spune Lucian Bode.

Sectorul de drum care va fi reabilitat străbate localităţile Hida, Baica, Racâş, Chendrea, Bălan, Chechiş, Gâlgău Almaşului şi Tihău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Actualitate