Connect with us

FOTBAL

Derby de Sălaj, cu orgolii şi ambiţii


SCM Zalău şi Sportul Şimleu se întâlnesc în etapa a VII-a din Liga a III-a, într-un derby al Sălajului, dar şi al clasamentului, având în vedere că cele două grupări sunt pe podium. Cele două echipe s-au mai duelat şi în urmă cu o lună şi jumătate, în Cupa României, unde şimleuanii au avut câştig de cauză, la loviturile de deparatajare


Sâmbătă, ora 15.00, Stadionul “Municipal”:

SCM Zalău – Sportul Şimleu Silvaniei 

Fotbalul din Sălaj a fost mulţi ani în umbră şi doi ani de zile nu a avut reprezentantă în ligile superioare. În 2020, situaţia în care se regăseşte fotbalul sălăjean este mult mai bună, cu două echipe în Liga a III-a, SCM Zalău şi Sportul Şimleu. Ambele vin după rezultate foarte bune, astfel că ultimele victorii au făcut ca SCM Zalău să fie pe primul loc, în timp ce nou-promovata Sportul Şimleu să urce pe locul 3. Este o premieră ca două echipe sălăjene să se afle pe podium în Liga a III-a, iar acest aspect face şi mai interesant derby-ul sălăjean, care este programat sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul Municipal.

Pentru a doua oară în acest sezon, SCM Zalău şi Sportul Şimleu se află faţă în faţă. De data aceasta într-un joc important din Seria a X-a a Ligii a III-a, după ce acum o lună şi jumătate, cele două grupări s-au duelat şi în faza I a Cupei României. Atunci, gruparea de sub Măgură a avut câştig de cauză şi s-a impus la loviturile de departajare, dar a fost aproape să câştige şi în timpul regulamentar, având în vedere că a condus cu 1 – 0 până în minutul 90+2.

Rezultatul de la Şimleu a adus multe tensiuni în tabăra Zalăului, dar SCM a trecut cu bine peste momentele delicate şi şi-a arătat valoarea în campionat.

Astfel, trupa pregătită de Marius Paşca a reuşit un egal şi patru victorii consecutive în cele cinci meciuri pe care le-a disputat şi a preluat şefia clasamentului.

De la meciul de Cupă, Sportul Şimleu a avut un program mult mai încărcat, deoarece a mai disputat două jocuri şi în “competiţia surprizelor” în care a ajuns până în faza a III-a. Elevii lui George Zima au făcut faţă ritmului, iar în campionat au strâns 11 puncte în şase etape, o zestre foarte bună  pentru o echipă nou-promovată, care la început de campionat era văzută drept principala candidată la locurile retrogradabile.

Derby-ul sălăjean le prinde pe ambele echipe cu moral bun, iar în aceste condiţii există premise că va fi un joc bun pe Stadionul Municipal. Din păcate, accesul spectatorilor nu va fi permis, astfel că iubitorii fotbalului din judeţ au de suferit din acest punct de vedere şi nu pot vedea la lucru echipele care reprezintă Sălajul în Liga a III-a.

Înaintea meciului de sâmbătă, de la SCM Zalău va absenta Florin Istrate care este suspendat după ce a fost eliminat în meciul cu Gloria Bistriţa, pentru două cartonaşe galbene. Mici probleme are şi Sportul Şimleu, după ce Daniel Contraş a ieşit accidentat în jocul cu Luceafărul Oradea, iar Răzvan Pop a fost faultat dur de către un adversar, astfel că ambii jucători sunt deocamdată incerţi.

Ultimă oră:  De la Sportul Şimelu sunt depistaţi pozitiv cu coronavirus patru jucători şi antrenorul George Zima, dar cu toate acestea, preşedintele Ioan Gurzău spune că partida poate avea loc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL