Connect with us

LIGA I

Dia Guard Cipricom a fost declarată câştigătoarea Superligii de minifotbal din Sălaj!

Cum competiţia s-a întrerupt din luna martie şi nu s-a mai putut relua, Comisia de Organizare a decis îngheţarea sezonului şi a desemnat-o câştigătoare a Superligii pe Dia Guard Cipricom, care era pe primul loc în momentul întreruperii campionatului


La începutul lunii martie au avut loc ultimele partide din cadrul Campionatului Judeţean de Minifotbal Onix. Pandemia care a izbucnit şi în România a întrerupt toate competiţiile, astfel că activitatea a intrat într-o pauză forţată.

Sportul la profesionişti s-a reluat cu respectarea protocolului medical impus de autorităţi, dar la amatori a fost imposibil de repornit întrecerile.

S-a tot sperat la o relaxare a măsurilor, dar creşterea alarmantă a cazurilor din această toamnă a năruit orice speranţă. În aceste condiţii toată lumea s-a resemnat că sezonul 2019 – 2020 este compromis şi la minifotbal şi nu se mai poate relua.

În Sălaj, decizia finală a fost luată luni, când a avut loc o şedinţă on-line a Comisiei de Organizare. S-a decis îngheţarea campionatului de minifotbal din Sălaj, ediţia 2019 – 2020 cu menţinerea clasamentului afişat pe site-ul oficial al FMR, la data în care autorităţile au decis suspendarea tuturor competiţiilor sportive din România.

În momentul suspentării competiţiei, pe primul loc în Superligă era Dia Guard Cipricom, echipă care a fost declarată câştigătoarea competiţiei 2019 – 2020.

După 11 etape din Superligă, formaţia condusă de Florin Marian Raţ era pe primul loc cu 41 de puncte, cu două mai mult decât Autovip Garden. Însă, până la finalul sezonului regulat mai erau de disputat şapte runde, dar şi un play-off între primele patru clasate. În şedinţa de luni s-a hotărât ca Dia Guard să participe la Supercupa României, singura competiţie naţională din sezonul 2019 – 2020 care va mai fi organizată de FMR. Competiţa se va organiza sub formă de turneu, cu participarea celor mai bune echipe din competiţiile locale.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 21 octombrie.


În cadrul şedinţei Comisiei de Organizare a Campionatului de Minifotbal Sălaj din data de 19.10.2020, s-au hotărât următoarele:

  1. Îngheţarea Superligii din cadrul Campionatului de Minifotbal Sălaj, ediţia 2019/2020, cu menţinerea clasamentului afişat pe site-ul oficial al Federaţiei de Minifotbal din România în 12.03.2020, dată în care autorităţile guvernamentale au decis suspendarea tuturor competiţiilor sportive din România.
  2. Declararea echipei clasate pe primul loc, respectiv DIA GUARD CIPRICOM – câştigătoarea Superligii, ediţia 2019/2020.
  3. Dreptul de participare la faza naţională a SUPERCUPEI ROMÂNIEI îi revine echipei DIA GUARD CIPRICOM.
  4. Comunicarea către Federaţia de Minifotbal din România a numelor primelor patru clasate, astfel:

Locul 1: Dia Guard Cipricom

Locul 2: Autovip Garden Şimleu Silvaniei

Locul 3: Dandonia

Locul 4: Autoland Hosu


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I