Connect with us

Politică

EXCLUSIV. Lia Stanca candidează la parlamentare! Vezi lista PER Sălaj pentru Senat şi Camera Deputaţilor


După ce recent a devenit preşedintele Organizaţiei Naţionale a Femeilor din Partidul Ecologist Român, femeia de afaceri a decis să intre şi în lupta pentru un loc în Parlamentul României


Una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Sălaj este Lia Stanca. Dacă în anii trecuţi ea a mai cochetat cu politica, recent chiar a intrat în politică, devenind prima femeie din judeţ care conduce o organizaţie judeţeană.

În doar câteva luni, femeia de afaceri a resuscitat Partidul Ecologist Român şi a pus pe roate mai multe organizaţii în mai multe oraşe şi comune din Sălaj. Ecologiştii au luat pulsul cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, acolo unde PER a avut liste de candidaţi la Consiliul Judeţean Sălaj, dar şi în municipiul Zalău sau în alte UAT-uri.

Munca depusă de Lia Stanca la organizaţia judeţeană Sălaj a adus şi prima recunoştinţă a partidului. Astfel, femeia de afaceri a fost desemnată recent preşedintele Organizatiei Naţionale a Femeilor din Partidul Ecologist Român (PER)!

Lia Stanca: “E momentul ca şi o femeie să reprezinte Sălajul în Parlamentul României”

Se pare că Lia Stanca a prins gustul politicii, astfel că aceasta a decis să facă încă un pas important în noua carieră. În urma mai multor întâlniri cu membrii organizaţiei şi a discuţiilor cu conducerea partidului de la Bucureşti, Lia Stanca va fi candidatul PER Sălaj pentru Senat!

„Da, cred că este foarte interesantă decizia de a intra în politică, nu neapărat acceptarea candidaturii la funcţia de senator. Am văzut că voi avea o concurenţă venită de la tineri, precum Bogdan Ilea sau Vasile Cristian Lungu. Totuşi, eu cred că este momentul ca şi o femeie să reprezinte Sălajul în Parlamentul României”, a spus Lia Stanca pentru Ştirile din Sălaj.

Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, ecologiştii din Sălaj vin cu o surpriză şi la Camera Deputaţilor. Astfel, cap de listă pentru această cameră a Parlamentului este Constantin Gabriel Ureche – un antreprenor din judeţul Maramureş cu multe afaceri în capitală. Totodată, candidatul PER este profesor de educaţie fizică şi sport, dar şi antrenor de judo!

PER, singurul partid neparlamentar cu liste depuse pentru parlamentare

Din alt punct de vedere, preşedinta ecologiştilor din Sălaj este mulţumită că a reuşit să stabilească liste complete pentru ambele camere ale Parlamentului.

Din câte se pare, PER este şi singurul partid neparlamentar din România, care a reuşit să depună liste pentru alegerile parlamentare.

În ce priveşte candidaţii de pe cele două liste, să spunem că majoritatea au candidat şi la alegerile locale din 27 septembrie. Dintre candidaţii la Senat, Marius Sorin Vereş a candidat pentru Consiliul Judeţean Sălaj, iar Gabriel Moş la Primăria comunei Someş Odorhei. De departe, cea mai bună prestaţie la alegerile locale a avut-o Simona Imre, cea care a dus PER pe locul 2 la alegerile pentru Consiliul Local Nuşfalău (221 de voturi!), depăşind astfel PSD şi PNL. Cu acest scor, Simona Imre a devenit consilier local.

În ce priveşte candidaţii la Camera Deputaţilor, Marius Longodor şi Daniel Mocanu au candidat în septembrie la Consiliul Judeţean, în timp ce Olimpia Fizeşan, Marius Ciaca şi Marius Mialău la Consiliul Local Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj ce apare miercuri, 21 octombrie, împreună cu Sportul Sălăjean.

 


Lista candidaţilor PER la Senat

  1. Lia Stanca
  2. Marius Vereş
  3. Simona Imre
  4. Gabriel Moş

 

Lista candidaţilor PER la Camera Deputaţilor

  1. Constantin Gabriel Ureche 
  2. Olimpia Fizeşan
  3. Marius Longodor
  4. Marius Ciaca
  5. Marius Mialău
  6. Daniel Mocanu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică