Connect with us

CUPA ROMANIEI

Veşti de la Comisia de Organizare a Campionatului de Minifotbal Onix Sălaj

Minifotbalul suferă la fel de mult ca si toate celelalte sporturi de echipă din România. Fiind vorba în totalitate de jucători amatori, nu s-a luat in calcul nici intr-un moment reluarea competiţiilor  în baza protocolului medical recomandat, care prevede efectuarea testelor de coronavirus de fiecare participant, din 14 in 14 zile.

Federaţia a amânat de mai multe ori decizia de ingheţare a sezonului 2019-2020, in speranţa că lucrurile se vor imbunătăţi iar competiţiile se vor putea finaliza pe… terenul de joc. Nu s-a putut realiza aceasta si, in prima fază s-a luat decizia anulării tuturor competiţiilor naţionale din calendarul 2020, cu excepţia Supercupei Romaniei.

Toata lumea s-a bazat că situaţia se va imbunatăţi şi, cu respectarea unor măsuri speciale (dar fără… teste!), se vor putea finaliza competiţiile locale care au fost suspendate de către autorităţile guvernamentale în 16 martie. Din păcate evoluţia pandemiei de COVID-19 a fost si este una ingrijorătoare motiv pentru care, Federaţia va pune in aplicare Decizia nr. 171 din 03.09.2020 care prevede ingheţarea tuturor competiţiilor de minifotbal (,,Toate competiţiile locale din sezonul 2019-2020, trebuie finalizate până in data de 19 octombrie 2020. Organizatorii locali au obligaţia de a comunica catre FMR clasamentul final al sezonului pentru toate ligile organizate, până la data menţionată…”).

Modalitaţile de aplicare a acestei decizii cât si strategia pentru viitoarele acţiuni legate de competiţiile de minifotbal (Supercupa României, ediţia de campionat 2020-2021, etc) vor fi discutate si analizate cu delegaţii echipelor.

În prima fază, sedinţa se va organiza cu delegaţii echipelor din Superligă. Aceasta se va desfăşura online in data de 19.10.2020, de la ora 20.30.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPA ROMANIEI