Connect with us

Actualitate

S-a îmbătat şi a intrat cu maşina într-un lan de porumb. A fost depistat de poliţişti

Poliţiştii din Sălaj au continuat şi la sfârşitul săptămânii trecute activităţile de supraveghere a traficului rutier, context în care au constatat mai multe infracţiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Cinci dosare penale au fost întocmite şi nouă sancţiuni contravenţionale au fost aplicate


Primul dosar penal a fost întocmit de poliţiştii de la Biroul Rutier. Un bărbat de 48 de ani, din comuna Meseșenii de Sus, a fost oprit în trafic, sâmbătă, 17 octombrie, la ora 7.26, pe strada 22 Decembrie 1989. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara (17 octombrie, ora 19.18), poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nușfalău au identificat prin localitatea Halmășd un bărbat de 55 de ani, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu (ora 22.36), un bărbat de 45 de ani a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău, în timp ce conducea autoturismul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În noaptea de sâmbătă spre duminică (17 spre 18 octombrie, ora 1.30), poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 70, prin localitatea Sângiorgiu de Meseș, iar la ieșirea din localitatea a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un lan de porumb.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultimul dosar penal pe acest segment a fost întocmit de poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag în seara zilei de duminică, 18 octombrie. Un bărbat din comuna Măerişte a fost depistat la ora 21.45, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Giurtelecu Şimleului. A fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate la unităţile de parchet competente, cu propuneri legale.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au aplicat şi nouă sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.

Fiţi responsabili în trafic!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Nu conduceţi dacă aţi băut! Renunțaţi la cheile mașinii, sau le daţi spre păstrare unui prieten.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate