Connect with us

Ştiri din Sălaj

Activitatea de control a autovehiculelor de transport persoane sau mărfuri s-a încheiat. Polițiștii au aplicat peste 150 de sancţiuni


Polițiștii rutieri au efectuat controale, în toată Europa, pentru autovehiculele de transport persoane sau mărfuri. În România au fost verificate aproape 600 de autovehicule


Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri au fost oprite săptămâna trecută, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au avut loc, simultan, în toate statele membre ale U.E. Aproape 600 de autovehicule au fost verificate.

În perioada 12–18 octombrie, polițiștii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În perioada de referinţă, polițiștii au urmărit respectarea de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, precum şi documentele obligatorii ale conducătorilor auto şi  ale vehiculului.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, cinci pentru defecţiuni tehnice, 11 la OG 37/2007, 10 pentru lipsa documentelor, trei au fost aplicate la OG 43/2007, cinci la HG 1373/2008, iar 61 au constituit ale abateri.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, recomandăm în continuare conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, să manifeste prudenţă în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, iar la schimbarea direcţiei de deplasare să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj