Connect with us

Administraţie

Noul primar din Cehu Silvaniei vrea să schimbe faţa oraşului. “Voi face în aşa fel încât cetăţenii să fie mândri de această localitate”, spune Balint Ervin

Candidatul UDMR a câştigat alegerile locale cu un procent de 37% şi este gata să înceapă treaba pentru a dezvolta oraşul. Balint Ervin şi-a fixat priorităţile şi vrea să finalizeze reţeaua de apă şi canalizare, aducţiunea de gaz-metan şi să modernizeze infrastructura, astfel încât cetăţenii să trăiască cu adevărat ca la oraş


Ani la rând, la cârma oraşului Cehu Silvaniei au fost primari de la UDMR. La fel se va întâmpla şi în mandatul 2020 – 2024, noul primar fiind Balint Ervin, care a câştigat alegerile locale din 27 septembrie cu un procentaj de 37%. A fost o bătălie mai echilibrată decât părea, chiar dacă în cursa pentru funcţia de primar au fost nu mai puţin de şase candidaţi.

Cele mai multe voturi le-a strâns Balint Ervin de la UDMR, care a fost votat de 1122 de cetăţeni. USR PLUS a strâns un scor bun la Cehu Silvaniei, iar pe locul 2 a fost Deak Zoltan cu 845 voturi.

Nelu Blidar (PNL), Claudiu Remus Domuţa (PSD), Daniel Drulea (PMP) şi Ovidiu Negrea (Pro România), au fost ceilalţi candidaţi pentru funcţia de primar, care însă nu au avut nicio şansă în bătălia cu Balint Ervin.

Noul primar este gata să înceapă treaba pentru a dezvolta oraşul şi deja şi-a fixat câteva din priorităţi. Vrea să finalizeze reţeaua de apă şi canalizare, aducţiunea de gaz metan în toate satele şi să modernizeze infrastructura rutieră, astfel încât cetăţenii să trăiască cu adevărat ca la oraş în Cehu Silvaniei.

“Voi încerca ca în aceşti patru ani de mandat să schimb în totalitate imaginea oraşului, ca toţi cetăţenii să fie mândri de această localitate şi să fie mulţumiţi de tot ceea ce se va face. Priorităţile sunt finalizarea proiectului de apă şi canalizare, pentru care s-au început lucrările în cele patru localităţi.  Referitor la sesiunea 2021 – 2027  va fi o prioritatea introducerea şi extinderea reţelei de gaz şi ne dorim ca această utilitate să ajungă în toate satele. Sigur, au mai rămas şi în Cehu Silvaniei câteva străzi neacoperite”, spune Balint Ervin.

Printre investiţiile propuse de noul primar se numără un cinema, un centru cultural, dar şi un centru de permanenţă.

“Ne dorim ca Cehu Silvaniei să se ridice cu adevărat la rangul de oraş.  Dacă din punct de vedere al infrastrucutrii vom reuşi să punem la punct străzile, apoi vor urma şi celelate investiţii. După aceea vom putea spune că Cehu Silvaniei este o localitate unde se poate trăi ca la oraş. Este foarte important să avem un centru de permanenţă. Când am făcut proiectul m-am interesat şi pentru spital, dar nu se poate face. Însă, cu doi-trei doctori specialişti, putem avea un centru de permanenţă. Aşteptăm şi alte fonduri şi vom vedea ce va aduce nou Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, este de părere noul primar.

În ce priveşte componenţa Consiliului Local, de la UDMR vor intra şase consilieri şi urmează să aibă loc negocierile pentru stabilirea   majorităţii. “Pentru mine orice opţiune este bună. Nu am nimic împotriva celor de la PNL sau PSD. Sunt oameni cu care se poate munci şi trebuie doar bunăvoinţă.  Îi cunosc încă din copilărie. Sunt oameni de treabă şi cu oricine aş putea munci”, spune noul primar.

“Le mulţumesc oamenilor pentru încrederea acordată. Le promit cetăţenilor că voi fi primarul tuturor, atât al românilor, al maghiarilor, cât şi al rromilor”.

Balint Ervin – primarul oraşului Cehu Silvaniei


Rezultatele finale după alegerile locale din oraşul Cehu Silvaniei:

Primărie:

Balint Ervin (UDMR) – 1.122 voturi (37,15 %)

Deak Zoltan (USR Plus) – 845 voturi (27,98%)

Nelu Blidar (PNL) – 562 voturi (18,60%)

Claudiu Domuţa (PSD) – 355 voturi (11,75%)

Daniel Drulea (PMP) – 77 voturi (2,54 %)

Ovidiu Negrea (Pro România) – 59 voturi (1,95%)

 

Consiliul Local – 15 consilieri:

UDMR: 1078 voturi (36,21 %) – 6 consilieri

PNL: 708 voturi (23,78 %)              – 4 consilieri

USR PLUS: 578 voturi (19,41 %) – 3 consilieri

PSD: 360 voturi (12,09 %)              – 2 consilieri

PMP: 112 voturi (3,76 %)

Pro România: 62 voturi (2,08 %)

PNŢCD: 49 voturi (1,64 %)

ALDE: 30 voturi (1,00 %)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie