Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a şi Liga a V-a, şanse aproape nule de a mai începe în acest an!

Din cauza restricţiilor şi a cazurilor de coronavirus care cresc de la zi la alta, fotbalul amator din ligile judeţene nu poate începe fără respectarea protocolului medical impus de MTS şi Ministerul Sănătăţii, care specifică clar obligativitatea tesătrii pentru COVID – 19. Cum o astfel de testare implică costuri mari pentru echipele de amatori, fotbalul judeţean ar putea rămâne în pauză forţată, cel puţin până la primăvară


De la o zi la alta, cazurile de coronavirus se îmulţesc în România şi de ceva vreme s-a ajuns la peste 3.000 de cazuri pe zi. În această perioadă, fotbalul nu a fost nici el ocolit de cazuri de COVID – 19, astfel că multe jocuri au fost amânate, la Liga a II-a, cât şi la Liga a III-a.

În România fotbalul s-a reluat în primele trei ligi, cu respectarea protocolului medical impus de MTS şi Ministerul Sănătăţii. Acest protocol specifică clar obligativitatea testării pentru COVID – 19, însă s-a tot sperat ca acest protocol să se mai relaxeze, astfel încât să poată începe şi fotbalul din ligile judeţene.

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar restricţiile rămân valabile, mai ales acum, când pandemia a luat-o pe o pantă ascendentă. Toate aceste veşti au băgat fotbalul de la amatori în ceaţă, iar Liga a IV-a şi Liga a V-a au şanse aproape nule de a mai începe în acest an.

În condiţiile în care starea de alertă se va menţine în România, iar majoritatea echipelor din judeţ nu pot respecta actualul protocol medical ce impune testarea pentru coronavirus tot la două săptămâni, Liga a IV-a şi Liga a V-a vor rămâne într-o pauză forţată, cel puţin până în primăvară.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 14 octombrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL