Connect with us

Administraţie

Ioan Aurelian Cozma, noul primar al comunei Rus

Cetăţenii din comuna Rus au avut încredere în programul de dezvoltare al candidatului PNL, astfel că aceştia au votat pentru schimbare, în speranţa unui nivel de trai mai bun


La alegerile locale din 27 septembrie, cetăţenii comunei Rus şi-au dorit o schimbare. După ce în ultimii 12 ani, Alexandru Pintea s-a ocupat de destinele comunei Rus, situaţia s-a schimbat, iar Ioan Aurelian Cozma este persoana care a câştigat încrederea cetăţenilor care i-au acordat votul de încredere la alegerile locale.

Ioan Aurelian Cozma (PNL) a candidat pentru funcţia de primar, alături de alţi trei contracandidaţi. Este vorba despre Alexandru Pintea (PSD), Ovidiu Chiorean (PMP) şi Oliver Mînzat (Alianţa USR-PLUS), iar candidatul Partidului Naţional Liberal a strâns cele mai multe voturi, astfel că în mandatul 2020 – 2024 va fi noul primar al comunei Rus.

Pe listele de vot au fost trecute 897 de persoane, dintre care 660 s-au prezentat la urne, ceea ce reprezintă un procent de 73,57 %.

Dintre cei prezenţi la urne, 640 şi-au exprimat valabil votul, în timp ce 20 de voturi au fost nule.Ioan Aurelian Cozma a fost votat de 249 de persoane, adică 38,90 % dintre cetăţenii comunei Rus şi-au dorit ca în următorii patru ani, destinele comunei să fie în mâinile candidatului Partidului Naţional Liberal. Fostul primar, Alexandru Pintea (PSD) a strâns 177 de voturi, adică 27,65 %. Ovidiu Chiorean (PMP) a strâns 131 de voturi, adică 20,46 %, în timp ce Oliver Mînzat de la Alianţa USR-PLUS a adunat 83 de voturi, adică 12,96 %.

După alegerile din 27 septembrie au avut loc schimbări importante şi în Consiliul Local. Astfel, pentru mandatul 2020 – 2024, PNL va avea 3 consilieri, PSD – 2 consilieri, PMP – 2 consilieri, iar USR-PLUS şi RE:START câte unul.Faţă de mandatul trecut, PNL are cu un consilier mai mult, iar PSD cu unul mai puţin. Totodată, şi PMP are acum doi consilieri, faţă de unul cât avea în mandatul trecut. Consilierii USR-PLUS şi RE:START România au luat locul consilierilor UNPR şi unui candidat independent.

În ceea ce priveşte programul de dezvoltare al comunei Rus, Ioan Aurelian Cozma îşi propune să obţină finanţare pe fonduri europene sau guvernamentale pentru o reţea de gaz metan în toate satele comunei, dar şi extinderea reţelei de canalizare sau suplimentarea debitului de apă pentru reţeaua de apă potabilă şi extinderea reţelei acolo unde nu există. Se mai doreşte construirea unei săli de sport şi a unui teren cu suprafaţă sintentică în centrul comunal, dar şi reabilitarea căminelor culturale.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care noul primar al comunei Rus doreşte să le implementeze.Totodată, să mai spunem faptul că Olimpia Rus, una dintre echipele de tradiţie din fotbalul judeţean, va beneficia în continuare de sprijinul autorităţilor locale care consideră că “sportul rege” este o metodă bună pentru a sprijini tinerii din comună să facă mişcare.


Rezultatele după alegerile locale în comuna Rus:

Primărie:

Ioan Aurelian Cozma (PNL) – 249 voturi (38,90 %)

Alexandru Pintea (PSD) – 177 voturi (27,65 %)

Ovidiu Chiorean (PMP)  – 131 voturi (20,46 %)

Oliver Mînzat (USR-PLUS) – 83 voturi (12,96 %)

 

Consiliul Local:

PNL                        – 3 consilieri (196 voturi – 31,66 %)

PSD                        – 2 consilieri (173 voturi – 27,94 %)

PMP                      – 2 consilieri (110 voturi – 17,77 %)

USR-PLUS            – 1 consilier (81 voturi – 13,08 %)

RE:START             – 1 consilier (59 voturi – 9,53 %)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie