Connect with us

DIVIZIA A1

A căzut transferul cubanezului Yohan Leon

Din păcate, super-transferul venit din exotica ţară a Americii Centrale nu s-a mai putut concretiza din cauza legislaţiei aspre instaurată în ţara comunistă pe care şi-a pus amprenta dictatorul Fidel Castro


Chiar dacă are un buget cu o treime mai mic decât a avut Volei Municipal, SCM Zalău a încercat să îşi formeze o echipă competitivă cu care să poată ataca primele locuri în Divizia A1. Au fost aduşi şase jucători români, dar pentru a avea rezultate bune încă din primul sezon, SCM a trebuit să apeleze şi la jucători străini.

Încă din luna august, SCM Zalău a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu Yohan Leon, un voleibalist din Cuba, component al Naţionalei din Cuba. Secundul avea referinţe bune, mai ales că în vară a reuşit să câştige un titlu de campion în Argentina.

După ce s-a înţeles cu jucătorul, conducerea a făcut tot ce a depins pentru finalizarea actelor, însă Yohan Leon a întârziat să mai vină la Zalău. Cum Cuba este o ţară comunistă au fost dificultăţi pentru ca jucătorul să obţină viza şi să se poată alătura noi echipe.

Nici conducerea de la SCM nu a mai aşteptat după jucător,  mai ales că a trecut aproape două luni de la reunire, iar Yohan Leon nu a putut să îşi rezolve situaţia. În condiţiile în care şi Divizia A1 stă să înceapă, SCM Zalău a decis să renunţe la serviciile jucătorului, care oricum nu putea veni degrabă în România.

“Yohan Leon a avut probleme în rezolvarea actelor. Nu a primit viza la timp şi am decis să nu mai stăm după el. Chiar dacă era un jucător bun, efectiv nu mai aveam timp de aşteptare, fiindcă şi pentru jucătorii din Serbia a durat aproape două luni de zile până au obţinut vizele. Am fi riscat să plătim un salariu destul de mare şi el să nu poată ajunge la Zalău, decât prin luna decembrie. Am renunţat la el şi sperăm ca din iarnă să aducem un alt jucător”, a spus Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

Cum startul Diviziei A1 s-a amânat cu trei săptămâni şi ceilalţi jucători care au venit mai târziu la echipă au timp să se pună la punct cu pregătirea până la primul meci oficial, programat în jurul datei de 6 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1