Connect with us

Ştiri din Sălaj

Concurenţă acerbă. Şapte membri de la Alianţa USR PLUS speră la un loc de parlamentar!


Patru candidaţi de la USR şi trei de la PLUS au intrat în competiţie pentru desemnarea reprezentanţilor care vor candida în Sălaj la alegerile parlamentare din decembrie


Călin Onicaş Pentru alegerile locale din 27 septembrie, Alianţa USR PLUS a avut în Sălaj un obiectiv primordial: câştigarea funcţiei de primar al municipiului Zalău. Aceasta, cu atât mai mult cu cât în ajutor a venit şi PNL, partid cu care a existat şi un protocol de colaborare.

Până la urmă, Florin Iordache a pierdut clar alegerile în faţa social-democratului Ionel Ciunt. Alianţa a câştigat totuşi trei mandate de consilieri locali la Zalău, două mandate de consilieri judeţeni, dar şi alte câteva în celelalte UAT-uri din Sălaj şi un mandat de primar, la Zalha.

Totuşi, cam puţin faţă de ce sperau liderii Alianţei înaintea alegerilor, într-un judeţ în care USR PLUS a câştigat europarlamentarele (un procent de peste 25%)! Acum, Alianţa USR PLUS se mobilizează pentru alegerile parlamentare, care trebuie să aibă loc pe data de 6 decembrie.

Pentru stabilirea celor mai buni candidaţi la cele două camere ale Parlamentului României, ambele formaţiuni politice au aruncat în luptă mai multe nume. Astfel, USR are pe lista posibililor candidaţi patru nume: Raul Balota la Camera Deputaţilor, Virgil Bob şi Cristian Lupaş la Senat.

Totodată, Cristian Cosmin Viaşu – preşedintele USR Sălaj – s-a înscris pentru ambele camere.  Dacă în ultima perioadă a ieşit din peisajul politicii sălăjene, Raul Balota a fost totuşi candidatul USR în 2016, atunci când tânărul a fost aproape de un surprinzător mandat de parlamentar!

În ce priveşte posibilii candidaţi PLUS, în competiţie vor intra Alin Prunean şi Doina Cociş pentru Camera Deputaţilor şi Andreea Ciortea la Senat.

“În aceste zile, ne aflăm în plin proces de desemnare a candidaţilor comuni USR PLUS pentru parlamentare. La USR există patru candidaţi interni, iar la PLUS alţi trei. Vor avea loc alegeri interne. Sperăm ca în câteva zile să putem ajunge la lista finală”, a declarat Cristian Cosmin Viaşu – preşedintele USR Sălaj pentru Ştirile din Sălaj.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarul de miercuri, 14 octombrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj