Connect with us

Ştiri din Sălaj

Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri vor fi controlate în toate statele membre ale Uniunii Europene


În acestă săptămână polițiștii rutieri, din statele membre UE, vor opri pentru control autovehiculele de transport persoane sau mărfuri


Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite în această săptămână, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au loc, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În perioada 12–18 octombrie, polițiștii rutieri vor desfăşura o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În perioada de referinţă, polițiștii vor urmări respectarea de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, precum şi documentele obligatorii ale conducătorilor auto şi  ale vehiculului.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, să manifeste prudenţă în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, iar la schimbarea direcţiei de deplasare să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj