Connect with us

DIVIZIA A1

Ultimă oră. Se amână startul Diviziei A1, dar se schimbă şi formatul competiţional


Campionatul de volei urma să înceapă pe 17 octombrie, însă Federaţia a decis să amâne startul până la începutul lunii noiembrie. Din cauza pandemiei, nu se va putea juca sub formă de etape săptămânale, astfel că s-a apelat la disputarea rundelor sub formă de turnee, cu participarea a trei echipe într-un turneu


Întreg sportul are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Nicio competiţie nu se poate juca fără respectarea protocolului medical, care prevede clar că jocurile au loc fără spectatori, iar echipele sunt nevoite să se testeze pentru coronavirus înainte de meciuri.

Sporturile ce se desfăşoară în sală întâmpină dificultăţi şi cu organizarea competiţiilor, deoarece atât la handbal, cât şi la volei, campionatele nu se pot juca sub formă de etape săptămânale.

Ministerul pretinde ca întrecerile se se desfăşoară sub formă de turnee, iar la o astfel de practică este nevoită să apeleze şi Federaţia Română de Volei.

Chiar dacă în primă fază Federaţia a stabilit ca Divizia A1 să înceapă sub formă de etape normale, cu prima rundă programată pe 17 octombrie, campionatul nu va putea începe la final de săptămână. Startul a fost amânat pentru începutul lunii noiembrie şi totodată s-a schimbat şi sistemul de desfăşurare.

Luni a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii echipelor, în care Federaţia a propus disputarea campionatului sau cel puţin a turului, sub formă de turnee. Nu va fi ca la handbal, ci se va opta pentru gruparea a câte trei echipe într-un turneu, unde vor fi programate câte trei jocuri, unul în fiecare zi.

“Am ajuns la un numitor comun şi se va merge la Minister cu o variantă de disputare a campionatului sub formă de turnee. Marea majoritate a echipelor au fost de acord cu acest sistem. Pentru a limita răspândirea cu coronavirus, la un turneu vor participa câte trei echipe, pentru a nu fi agolomeraţie în sală. Într-o etapă vor fi patru turnee, iar meciurile din tur se vor termina în jurul datei de 12 – 13 decembrie. Dacă situaţia va permite, returul se va disputa sub formă de etape normale, iar dacă nu, se va continua sub formă de turnee. Vom vedea în ianuarie”, ne-a declarat Marius Lazăr, membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei.

Pe 6 – 8 noiembrie ar urma să fie programate primele meciuri, iar între turnee va fi o pauză de una, maxim două săptămâni, în funcţie şi de programul echipelor din cupele europene.

În ce priveşte organizarea turneelor, se va stabili prin tragere la sorţi ca una dintre cele trei echipe participante să fie gazdă. “După ce Ministerul îşi va da acordul, ne vom reîntâlni şi vom stabili şi ordinea jocurilor”, a mai spus Marius Lazăr.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1