Connect with us

Actualitate

Aproape 180 de societăți comerciale verificate cu privire la respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Sălaj, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun


La activitățile desfășurate au participat structurile Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control.

Astfel, au fost verificate 176 societăți comerciale și 451 de persoane, cu privire la respectarea restricțiilor pe perioada stării de alertă.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, dintre care 46 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, trei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții și 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială (Legea 61/1991).

De asemenea, au fost organizate și trei acțiuni punctuale, fiind legitimate 113 persoane și verificate 60 de autoturisme. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 110745 lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost confiscate bunuri în valoare de 2306 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

■ Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate