Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Firma care administrează cariera de piatră de la Moigrad, sancționată cu 100.000 de lei pentru poluarea cu praf


Garda de Mediu Sălaj a aplicat o amendă usturătoare firmei care administrează carieră de la Moigrad şi care în ultima perioadă a provocat un mare disconfort cetăţenilor. Mai mult, agentul economic a fost notificat la APM Sălaj în vederea suspendării Autorizației de Mediu


În urma unui articol apărut in mass media locală privind disconfortul produs (praf) de funcționarea Carierei de diorit din localitatea Moigrad, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – CJ Sălaj au verificat activitatea acesteia ocazie cu care au statat următoarele:

– materialul supus concasării-sortării şi căile de transport nu sunt stropite cu apă conform prevederilor Autorizației de mediu, fapt ce a dus la poluarea cu praf a gospodăriilor şi terenurilor din apropiere;

– sursa de apă nu face față umectării, aceasta fiind utilizată doar pentru nevoile igienico sanitare ale angajaților. Este în curs de amenajare o nouă sursă de apă pe malul p. Ortelec.

În urma controlului din data de 13.04.2020 unitatea a fost sancționată contravențional cu Amendă iar ca măsură s-a stabilit umectarea căilor de acces în Carieră şi a materialului supus procesului de concasare regulat în perioadele secetoase.

Având în vedere că această măsură nu se respectă agentul economic a fost sancționat contravențional cu Amendă în valoare de 100000 lei, fiind notificată şi APM Sălaj în vederea suspendării Autorizației de Mediu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj