Connect with us

FOTBAL

George Zima, după finalul nebun cu Someşul Dej: “N-am mai trăit aşa ceva. A fost senzaţional”

Antrenorul de la Sportul Şimleu a trăit la intensitate maximă finalul partidei pe care echipa sa l-a câştigat în prelungiri. Deşi a fost condusă cu 2 – 1 în minutul 90, gruparea de sub Măgura a înscris de două ori în două minute şi a cules primele trei puncte din deplasare


Sportul Şimleu este o nucă tare pe teren propriu, însă meciurile din deplasare i-au dat bătăi de cap antrenorului George Zima. După ce echipa sa a fost învinsă de Progresul Şomcuta Mare de două ori într-o lună, la barajul pentru Liga a III-a şi etapa de campionat, şimleuanii au reuşit să obţină primul succes în deplasare în cel de-al treilea eşalon.

N-a fost o victorie oarecare, ci un nebuna, din prisma faptului că finalul a fost unul incediar. Someşul Dej conducea cu 2 – 1 în minutul 90, dar Sportul Şimleu a câştigat cu 3 – 2, graţie golurilor marcate de Dănuţ Contraş şi Marius Leitan din penalty.

George Zima a trăit la intensitate maximă finalul nebun de partidă şi a luat deciziile corecte pentru ca echipa sa să câştige primele trei puncte din deplasare.

“Am jucat bine, dar din păcate am luat două goluri pe greşeli copilăreşti, dar mă bucur că am reuşit să revenim. Este o victorie frumoasă, muncită şi meritată pe deplin. Cel mai mult mă bucur că am mai reuşit să adăugăm o cărămidă la filozofia acestei echipe, la mentalitatea la care vreau să lucrez pentru băieţii aceştia şi mă bucur că am reuşit să luptăm până la capăt la Dej şi că am dat dovadă de caracter. În cariera mea de antrenor nu am mai trăit aşa ceva până acum, a fost ceva senzaţional. La 2 – 2 chiar l-am întrebat pe arbitru dacă mai lasă jocul să continuie pentru că mai erau 15 secunde şi mi-a zis că este ultima fază. În prelungiri am făcut schimbări şi am jucat fără extreme, am forţat partea centrală. Am reuşit să recuperăm mingea şi era Mansour liber şi am cerut să jucăm minge lungă. Atacantul nostru a scăpat singur şi au fost, dacă pot să zic aşa, două penalty-uri într-unul. Tuşierul a ridicat henţ, după care a fost şi fault. Mă bucur că toate deciziile tactice şi jucătorii care au intrat de pe bancă au adus un plus echipei şi am reuşit să câştigăm. A fost fericire maximă”, ne-a declarat George Zima.

Chiar dacă echipa sa a câştigat, antrenorul şimleuanilor s-a arătat puţin dezamăgit de faptul că echipa sa nu reuşeşte să fie la fel de productivă precum şi-ar dori, însă, încet, încet, aceste lucruri se pot remedia. Totodată, George Zima se bucură de prima victorie obţinută în deplasare, mai ales că echipa sa avea probleme cu aceste partide, chiar şi când evolua în Liga a IV-a.

“Mă supără faptul că luăm goluri foarte uşor, în schimb deşi am marcat trei goluri, puteam să înscriem mai mult. Am ratat câteva ocazii prin Adelin, am avut şi o bară transversală din lovitură liberă. Din păcate, încă nu reuşim să fim productivi aşa cum mi-aş dori. Defensiv am fost destul de exacţi, dar din păcate au fost două decizii proaste, prima a portarului şi a doua o respingere în zona centrală şi au ieşit golurile. Mă bucur mult că am reuşit prima victorie din deplasare în campionat. După victoria de la Sighet din Cupa României a venit înfrângerea de la Şomcuta Mare. Am avut probleme în deplasări şi în Liga a IV-a, la Jibou, la barajul cu Şomcuta şi mă bucur că am reuşit să trecem peste această barieră”, spune tânărul antrenor al şimleuanilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL