Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Bănişor, primul UAT din Sălaj care a depăşit 3 infectări cu coronavirus la mia de locuitori. MĂSURILE ADOPTATE

Comuna Bănişor a înregistrat  şase cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile, fapt pentru care se impun măsuri restrictive. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a adoptat anumite măsuri pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19


Situaţia epidemiologică din ţară nu este tocmai grozavă, iar cazurile de coronavirus sunt în creştere de la o zi la alta.

În ultimele zile, în judeţul Sălaj s-au înregistrat peste 100 de cazuri noi, fapt pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile care se impun în UAT-urile unde sunt probleme mari de infectare cu noul coronavirus.

Una dintre aceste UAT-uri este comuna Bănişor, acolo unde sunt şase cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile.

Având o populaţie de aproximativ 2.000 de locuitori, asta înseamnă 3,13 infectări cu coronavirus la 1.000 de locuitori, fapt pentru care Eugen Sorin Maxim, în calitate de preşedinte al CLSU Bănişor a convocat de înadtă Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, fiind adoptată HOTĂRÂREA nr. 4/09.10.2020.

Astfel, la nivelul comunei Bănişor s-au luat anumite măsuri restrictive, respectând hotărârile CJSU.

În aceste condiţii, pe raza comunei Bănişor, masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile închise, dar şi în apropierea şcolilor. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani trebuie să poarte masca de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pe o rază de 100 m de unităţile de învăţământ şcolar din comună.

Totodată, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor.

Sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

“Cu şase cazuri confirmate COVID-19, reprezentând 3,13 persoane la 1.000 de locuitori, suntem UAT-ul cu cele mai multe cazuri confirmate, raportat la mia de locuitori din judeţul Sălaj. Vă rog insistent, respectaţi măsurile impuse”, ne-a declarat Eugen Sorin Maxim, primarul comunei Bănişor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj