Connect with us

ALTE SPORTURI

Doi zălăuani au reprezentat Sălajul la cea mai puternică competiţie naţională de teqball

Big Vet, formată din Flavius Seiche şi Gheorghe Lungu a participat duminică, la Odorheiu Secuiesc, la Romania Teqball Challanger Series, ce reprezintă o etapă şi un criteriu de calificare pentru competiţiile internaţionale


Cum încă competiţiile de minifotbal nu pot fi deschise din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, mai mulţi sportivi au găsit o altă oportunitate de a face mişcare, la un sport atractiv: teqball-ul.

Şi în Sălaj, teqball-ul a prins viteză, iar după câteva competiţii s-a organizat şi un campionat judeţean, din care s-au scurs cinci runde.

Cupa Joma a fost prima competiţie în afara judeţului, unde au participat şi câţiva jucători din Campionatul Judeţean Onix, iar săptămâna trecută, la Odoreheiu Secuiesc a avut loc şi cea mai puternică competiţie naţională. Este vorba de Romanian Teqball Challenger Series, o întrecere ce reprezintă o etapă şi un criteriu de calificare pentru competiţiile internaţionale.

Alături de jucători consacraţi din ţară au participat şi doi zălăuani, Flavius Seiche şi Gheorghe Lungu, care au format echipa Big Vet şi au participat la dublu.

Dacă sâmbătă au câştigat etapa a V-a a Campionatului Judeţean la Zalău, duminică, cei doi şi-au măsurat forţele în faţa unor jucători experimentaţi la teqball. Cei doi au făcut parte din Grupa D, unde au câştigat două jocuri şi au acumulat 6 puncte. Big Vet s-a clasat pe locul 3 în grupă şi a ratat ocazia să lupte pentru primele locuri.

Sălăjenii au evoluat în continuare pentru a ocupa un loc mai bun în clasament şi la final de competiţie au fost în rândul echipelor de pe locurile 9 – 13, cu 3 puncte acumulate la general.

Au fost prezente 17 echipe la dublu, iar formaţia care s-a clasat pe prima poziţiea a  strâns 10 puncte.

La Odorheiu Secuiesc a fost prima etapă din Romanian Teqball Challenger Series, a doua rundă urmând să fie programată la final de lună, la Cluj, unde vor participa şi cei doi zălăuani. La Odorheiu Secuiescu au fost 25 de jucători participanţi la simplu, 17 echipe la dublu şi 13 la dublu-mixt.

“A fost o competiţie puternică, foarte bine organizată,  unde am avut ocazia să jucăm  în compania unor jucători experimentaţi. Teqball-ul este un sport care pe zi ce trece câştigă tot mai mulţi practicanţi. Este un sport frumos şi interesant, la care ai nevoie nu doar de abilităţi fizice şi tehnice, ci şi de abilităţi intelectuale”, a declarat Flavius Seiche.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI