Connect with us

Administraţie

BĂNIŞOR, prima comună din judeţul Sălaj care semnează contractul de aducţiune a apei de la Tarniţa!


Moment important pentru comunitatea locală din Bănişor. Azi, 7 octombrie, administraţia condusă de Eugen Sorin Maxim a primit invitaţia de a participa la semnarea contractului pentru aducţiunea reţelei de apă de la Tarniţa – proiect ce va aduce în comună o investiţie de câteva milioane de euro – bani europeni! Aceasta înseamnă că Bănişorul ar putea fi prima comună din judeţul Sălaj, care va finaliza măreţul Proiect Regional din cadrul POIM 2014 – 2020


Odată cu alegerile locale din 27 septembrie, s-a terminat şi campania electorală. La Bănişor, Eugen Sorin Maxim a câştigat fără emoţii un nou mandat de primar, astfel că social-democratul poate continua munca începută în anul 2016. Altfel spus, gospodarul primar îşi poate duce la îndeplinire proiectele de investiţii ce se derulează pe raza comunei, dar şi pe cele la care a făcut demersuri în mandatul trecut.

Pentru izbânda de la “locale”, Eugen Sorin Maxim  nu s-a pus pe lauri şi imediat după alegeri a început munca! “Am terminat cu politica, acum facem doar administraţie”, spunea vechiul şi noul primar al comunei.

Rezultatele nu întârzie la Bănişor, astfel că azi – 7 octombrie -, pe adresa Primăriei a fost primită invitaţia de a participa la semnarea contractului pentru aducţiunea reţelei de apă de la Tarniţa!

Moment important pentru comunitatea de pe Valea Banului, cu atât mai mult cu cât Bănişor va fi prima comună din judeţul Sălaj care semnează contractul de lucrări! Aceasta înseamnă că Bănişorul ar putea fi prima comună din judeţul Sălaj, care va finaliza măreţul proiect de aducţiune a apei de la Tarniţa!

O nouă bilă albă pentru administraţia condusă de Eugen Sorin Maxim

Altfel spus, o nouă bilă albă pentru autorităţile locale, care au făcut totul pentru ca Bănişorul să fie cap de listă la importantul proiect finanţat prin fonduri europene. La fel s-a întâmplat, de altfel, şi cu proiectul ce prevede implementarea unui sistem Wi-Fi gratuit în comună tot din fonduri europene. Şi acolo, comuna Bănişor a fost pe lista celor patru UAT-uri din Sălaj (Zalău, Şimleu Silvaniei, Şamşud şi… Bănişor), care au primit vouchere în valoare de 15.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public!

Dacă atunci a fost vorba de un proiect de 15.00o de euro, acum vorbim despre un proiect de milioane de euro, din care contribuția comunei este de doar 2%  din investiţia în comună, adică 45.000 euro!

O răsplată binemeritată administraţiei condusă de Eugen Sorin Maxim pentru implicarea în modernizarea comunei! Vestea bună a fost primită cu mare bucurie de primarul comunei, cel care a dat şi un mesaj pe acest subiect.

 


 

“Dragi locuitori ai Comunei Bănişor!

Am primit azi, cu bucurie, INVITAŢIA de a participa la #semnarea #contractului de #lucrari pentru #alimentarea cu #APA din Lacul Tarniţa a Comunei Bănişor.
Finanţarea lucrărilor se realizează din #Fonduri #Europene, în cadrul POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare).

Este primul contract de lucrări dedicat zonei rurale din judeţul Sălaj!!
Doamne ajută!!!”.

Eugen Sorin Maxim – primarul comunei Bănişor


 

Proiectul de aducţiune a apei de la Tarniţa, unul dintre cele mai mari investiţii din istoria Sălajului

Pentru cei care nu ştiu exact datele problemei în ce priveşte măreţul proiect “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020”, să spunem că investiţia are o valoare totală de 355.636.401 euro fără TVA.

Din această sumă imensă, 77,55% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 11,86% este contribuţia de la Bugetul de Stat, 1,82% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, iar 8,77% va fi asumat de Compania de Apă Someş S.A. prin credit bancar.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă controlată microbiologic, în condiţii de siguranţă şi protecţie a sănătăţii populaţiei în localităţile care au peste 50 de locuitori şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 locuitori, pentru conformarea cu cerinţele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman.

Acest contract, ca de altfel întregul Proiect Regional din cadrul POIM 2014-2020 va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de Compania de Apă Someş S.A., la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea consturilor prin eficientizarea operării precum şi la eliminarea vulnerabilităţilor prezente în particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoţesc schimbările climatice.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 14 octombrie, împreună de ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie