Connect with us

DIVIZIA A1

Cupa României la volei masculin, amânată. SCM Zalău nu mai joacă la final de  săptămână, la Cluj

Prima fază a competiţiei era programată pe 10 octombrie, dar a fost mutată în luna ianuarie. Astfel, debutul oficial al echipei zălăuane se amână până la startul campionatului


Conform programării iniţiale sezonul la volei masculin urma să înceapă chiar la final de săptămână, cu jocurile din prima fază a Cupei României. În această rundă urma să intre şi SCM Zalău, noua echipă de volei din municipiu, însă competiţia s-a amânat.

Ca urmare a situaţie epidemiologice actuale şi a restricţiilor care sunt în vigoare, Federaţia a decis să amâne startul Cupei României, cel mai probabil prima fază urmând să se dispute abia în ianuarie.

În condiţiile în care startul sezonului s-a amânat, SCM Zalău are mai mult timp la dispoziţie să se pregătească şi va încerca să susţină antrenamente comune cu alte echipe.

“Amânarea startului de sezon ne ajută puţin.  Ne vom pregăti în continuare şi vom căuta nişte  parteneri pentru antrenamente comune. Neavând încă lotul complet, nici antrenorii nu au putut face pregătire completă cu 10 jucători”, spune Adi Feher.

SCM Zalău va juca în faza I a Cupei României cu Universitatea Cluj, pe terenul formaţiei clujene.

Explorări Baia Mare – Steaua Bucureşti, CSM Câmpia Turzii – CSU Braşov şi CSU Vest Timişoara – Ştiinţa Bucureşti sunt celelalte meciuri programate în faza I a Cupei României, care se va desfăşura cel mai probabil în luna ianuarie.

Spre finalul lunii ianuarie sunt programate şi sferturile de finală, acolo unde deja sunt calificate Arcada Galaţi, Dinamo Bucureşti, SCMU Craiova şi Unirea Dej. Dacă va reuşi să câştige partida cu Universitatea Cluj, SCM Zalău va ajunge în sferturi, unde va da piept celor de la SCMU Craiova. Turneul final al Cupei României este programat în perioada 24 – 25 aprilie 2021.

“Din ce am înţeles, prima fază a Cupei României a fost mutată la începutul anului viitor. Până la urmă această amânare ne prinde bine, deoarece noi încă nu aveam lotul complet. Noi tot procesul de transferuri l-am început mai târziu, pentru că până nu am ştiut în ce ligă vom juca nu am putut să ne hazardăm cu achiziţiile.Nu avea niciun rost să aducem jucători din Rusia sau din Brazila, pentru liga secundă din România”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1