Connect with us

Administraţie

Victorie clară la Primăria Pericei pentru Boncidai Csaba. “Asta a fost voinţa populaţiei. Duminică, soarta mea a fost pe mâna alegătorilor“


Candidatul UDMR a câştigat un nou mandate de primar, fiind votat de 1.006 cetăţeni, ceilalţi trei contracandidaţi reuşind să adune împreună 462 de voturi, ceea ce înseamnă mai puţin decât jumătate din voturile obţinute de Boncidai Csaba. Totodată, UDMR a obţinut majoritatea şi în Consiliul Local, având 9 mandate din totalul de 13


Primarul Boncidai Csaba este un om gospodar şi care se implică activ pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor din comuna Pericei. Realizările sale din mandatele precedente oferă încredere cetăţenilor care de fiecare dată îi acordă votul de încredere pentru a continua să conducă frâiele comunei.

Rezultatele se văd, astfel că la alegerile locale de duminică, Boncidai Csaba tocmai a câştigat cel de-al optulea mandat, fiind unul dintre cel mai longevivi primari din judeţul Sălaj. De altfel, Boncidai Csaba este primarul comunei Pericei încă din anul 1992. În toţi aceşti ani, primarul UDMR a făcut administraţie adevărată, fapt pentru care cetăţenii îi sunt alături de fiecare dată. De menţionat este faptul că Boncidai Csaba esti preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – filiala Sălaj şi secretar Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest a asociaţiei.

La alegerile locale de duminică, adversarii lui Boncidai Csaba nu au avut nicio şansă, primarul UDMR obţinând 1.006 voturi, ceea ce rezultă un procent de 68,52 %. Ceilalţi trei contracandidaţi, împreună, au strâns doar 462 de voturi.

Astfel, Gheorghe Vălcăuan (PNL) a obţinut 236 de voturi, Dănuţ Paşca (ALDE) a strâns 167 de voturi, în timp ce candidatul PNŢCD, Adrian Oros, a obţinut 59 de voturi, din totalul de 1.468 de voturi eligibile. În total au fost 1.510 voturi, prezenţa la vot fiind de 52 %.

Totodată, UDMR are majoritate confortabilă şi în Consiliul Local, unde a câştigat 9 mandate, dintr-un total de 13 posibile. PNL are 2 mandate, în timp ce PSD şi ALDE au câte un mandat fiecare.

Este o situaţie mai bună pentru UDMR care în mandatul precedent a avut 7 mandate în Consiliul Local, în timp ce PNL a avut 3, iar PSD, ALDE şi PPMT câte unul.

“Mulţumim cetăţenilor care au avut încredere în noi, mulţumim şi celor care au votat adversarii mei politici. Sperăm să nu dezamăgim populaţia. Ştim ce avem  de lucru şi ştim încotro ne îndreptăm şi unde vrem să ajungem. Noi ne-am angajat să muncim mai mult, mai bine pentru binele comunităţii noastre”, ne-a declarat Boncidai Csaba.

Vechiul şi noul primar din comuna Pericei se declară mulţumit de scorul obţinut şi spune că duminică, comuna Pericei a fost condusă de cetăţenii cu drept de vot.

“Asta a fost voinţa populaţiei. Duminică, soarta mea a fost pe mâna alegătorilor. Practic, cetăţenii cu drept de vot au condus comuna Pericei, iar în acea zi, cetăţenii mi-au reîncredinţat Primăria”, spune Boncidai Csaba.

Momentan nu s-a discutat despre viitorul viceprimar al comunei, deşi primarul Boncidai Csaba ar vota pentru continuitate şi acolo.


 

Rezultatele finale după alegerile locale în comuna Pericei:

Primărie:

Boncidai Csaba   – 1.006 voturi

Gheorghe Vălcăuan – 236 voturi

Dănuţ Paşca        – 167 voturi

Adrian Oros         – 59 de voturi

 

Consiliul Local:

UDMR - 9 consilieri

PNL        – 2 consilieri

PSD        – 1 consilier

ALDE      – 1 consilier

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie