Connect with us

Administraţie

Dobrai Francisc a câştigat detaşat alegerile la Primăria Hereclean, cu un procent de peste 70%!


Din cele 1981 de voturi valabile, nu mai puţin de 1399 i-au aparţinut lui Dobrai Francisc, care începe astfel al patrulea mandat la Primărie. UDMR va avea majoritate deplină în Consiliul Local, cu 8 consilieri. PNL va avea doi consilieri, PSD un consilier, la fel şi PMP,  în timp ce în consiliu se va mai regăsi o persoană din Panic, care a candidat independent


La algerile locale din Sălaj au fost câteva surprize, la Primăria Bălan, Almaşu, Coşeiu, Rus sau Zalha.

La Hereclean, comuna aflată în vecinătatea Zalăului s-a mers pe continuitate, astfel că Dobrai Francisc de la UDMR a primit încrederea cetăţenilor şi va începe al patrulea mandat ca şi primar.

Candidatul de la UDMR  a câştigat Primăria Hereclean cu un scor zdrobitor, astfel că din cele 1981 de voturi valabile exprimate, nu mai puţin de 1.399 de voturi i-au aparţinut lui Dobrai Francisc. Procentul cu care acesta a câştigat fotoliul de primar este unul spectaculos, în condiţiile în care a obţinut 71% dintre sufragii.

Vechiul şi noul primar s-a arătat mulţumit şi de scorul înregistrat pentru consiliul local. Dacă în mandatul 2016 – 2020, UDMR a avut şapte consilieri, pentru mandatului 2020 – 2024 vor fi opt consilieri din partea UDMR!

În consiliul local a mai intrat PNL cu doi consilieri, PSD cu un consilier, PMP tot cu un consilier, dar şi Vadas Laszlo din Panic, candidat independet.

“Sunt foarte mulţumit de cum arată şi Consiliul Local. Mulţumim celor care au avut încredere în echipa noastră”, a menţionat Dobrai Francisc.

Pentru funcţia de primar la comuna Hereclean au mai candidat alte trei persoane. Din partea PNL a candidat Vasile Burghele, care a strâns 293 de voturi, iar de la PSD a candidat Gheorghe Ardelean, care a fost votat de 147 de cetăţeni. Un scor asemănător a înregistrat şi candidatul de la Alianţa USR PLUS, Dan Truţă, care a strâns 142 de voturi.

 


“Le mulţumesc cetăţenilor care mi-au acordat încredere şi m-au votat. Înseamnă că au apreciat ce s-a făcut în  comună în cei patru ani. Le mulţumesc şi celor care au avut alte opţiuni la aceste alegeri. Eu voi fi primarul tuturor, chiar şi al celor care nu m-au votat. De azi suntem o echipă şi vom lucra în continuare pentru dezvoltarea comunităţii noastre”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean


 

 

Rezultate finale după alegerile locale din comuna Hereclean

Primar

Dobrai Francisc (UDMR) – 1.399 voturi

Vasile Burghele (PNL) – 293 voturi

Gheorghe Ardelean (PSD) –  147 voturi

Dan Truță  – 142 de voturi

 

Consiliul Local (13 consilieri)

UDMR: 1.055 voturi – 8 consilieri

PNL: 224 voturi – 2 consilieri

PMP: 162 voturi – 1 consilier

PSD: 142 voturi – 1 consilier

Vadas Laszlo: 134 – 1 consilier

Alianța USR PLUS: 95 voturi

Cosmin Nicoară: 70 de voturi

PER: 32 voturi

PNȚCD: 23 de voturi

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie