Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ioan Roşan, după ce a câştigat al cincilea mandat de primar al comunei Valcău de Jos: “Consider acest rezultat ca un semn de respect al vălcăuanilor pentru ceea ce am făcut în mandatele anterioare”


Candidatul PNL a câştigat un nou mandat de primar al comunei Valcău de Jos şi totodată, va avea şi majoritate în Consiliul Local. Ioan Roşan a reuşit să obţină 951 de voturi, cu peste 300 de voturi mai mult decât principalul contracandidat, Gheorghe Chiş de la PSD. Nu este timp de pauză, iar primarul va continua proiectele implementate la nivelul comunei


Ioan Roşan este un primar carismatic, dedicat comunităţii locale şi mereu în sprijinul cetăţenilor. Sub administraţia sa, comuna Valcău de Jos a cunoscut o dezvoltare importantă. Totul s-a făcut pas cu pas şi de la înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, s-a trecut şi la asfaltare. Nivelul de trai din comună a crescut, astfel că la Alegerile Locale din 27 septembrie, vălcăuanii au optat pentru continuitate.

Ioan Roşan a câştigat al cincilea mandat de primar al comunei Valcău de Jos, reuşind să obţină 951 de voturi, cu mai bine de 300 de voturi în plus faţă de principalul contracandidat, Gheorghe Chiş (PSD), care a strâns 609 voturi. Anton Jan Criste a candidat la funcţia de primar din partea Alianţei USR Plus şi a strâns 69 de voturi.

Astfel, dintre cei 1.629 de votanţi, 58,3 % l-au votat pe Ioan Roşan, 37,3 % au votat cu Gheorghe Chiş, în timp ce 4,2 % au votat pentru Anton Jan Criste.

 


“Acest rezultat îl consider ca şi un semn de respect al vălcăuanilor pentru ceea ce am făcut în cele patru mandate şi totodată, această victorie mă face mult mai responsabil pentru următorii patru ani de mandat. Vreau să mulţumesc familiei în primul rând, echipei de campanie, consilierilor locali din PNL şi tuturor vălcăuanilor care m-au susţinut. În continuare, voi fi primarul tuturor şi al celor care  m-au votat şi al celor care nu m-au votat, pentru că în ‘89 au murit oameni pentru democraţie şi fiecare votează cu cine crede că îl reprezintă”.

Ioan Roşan – vechiul şi noul primar al comunei Valcău de Jos


 

Rezultatele după alegerile locale în comuna Valcău de Jos:

Primărie:

Ioan Roşan (PNL) – 951 voturi

Gheorghe Chiş (PSD) – 609 voturi

Anton Criste (USR-PLUS) – 69 voturi

Consiliul Local:

PNL - 8 consilieri

PSD - 4 consilieri

USR-PLUS – 1 consilier

 

Majoritate în Consiliul Local

În mandatul trecut, PNL nu a avut majoritate în Consiliul Local, dar acest lucru s-a schimbat la alegerile din 27 septembrie.

Astfel, noua structură a Consiliului Local de la Valcău de Jos este formată din 8 consilieri PNL, 4 consilieri PSD şi un consilier de la USR. Aceste rezultate înseamnă o majoritate confortabilă pentru PNL.

“Anul trecut au fost şase consilieri şi acum avem opt consilieri dintr-un total de 13, ceea ce reprezintă o majoritate. Scorul obţinut mă mulţumeşte şi apreciez votul vălcăuanilor. Totodată, apreciz şi votul vălcăuanilor pentru Consiliul Judeţean, atât pentru Dinu Iancu Sălăjanu, cât şi pentru consilierii judeţeni PNL”, a mai spus Ioan Roşan.

Viceprimar PNL

O altă schimbare faţă de mandatul trecut va fi partidul din care face parte viceprimarul. Dacă mandatul trecut, viceprimar al comunei a fost de la PSD, noul viceprimar va fi de la PNL. Acesta poate fi numit fără probleme şi fără negocieri, având în vedere că Partidul Naţional Liberal are majoritate în Consiliul Local.

“Din cei opt consilieri, oricine poate fi viceprimar, conform legii 215. Prefer să am un om cât se poate de tânăr şi cu studii superioare, cu siguranţă”, spune Ioan Roşan.

 

Mesaj pentru contracandidaţi

Ing. Ioan Roşan este un om diplomat, a fost diplomat în campania electorală şi este diplomat în continuare, astfel că a ţinut să felicite contracandidaţii pe care i-a învins şi pentru modul în care s-a desfăşurat campania.

“Aş vrea să îi felicit pentru modul în care au făcut campanie, în sensul bun al cuvântului. Mi s-a părut o campanie civilizată, fără atac la persoană şi le doresc succes tuturor în cariera pe care o au în privat”, a conchis Ioan Roşan.

 

Mai multe pe acest subiect, şi în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va apărea în 30 septembrie, alături de ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj