Connect with us

DIVIZIA A1

Primul meci oficial pentru SCM Zalău bate la uşă!

Echipa de volei de la SCM Zalău debutează în noul sezon sâmbăta viitoare, cu jocul din prima fază a Cupei României, pe care îl va disputa la “U” Cluj


De la începutul lunii martie nu s-a mai jucat niciun meci de volei în România, competiţiile din sezonul trecut fiind îngheţate pe fondul pandemiei de coronavirus.

Stagiunea 2020 – 2021 va începe în luna octombrie, iar la start Zalăul va avea o altă echipă. Volei Municipal a rămas fără finanţare, dar în peisaj a apărut SCM Zalău care a fost primită direct în Divizia A1.

Noua echipă şi-a format un lot bun şi este gata să ducă mai departe tradiţia voleiului zălăuan, astfel că şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ încă din primul sezon: calificarea în cupele europene.

Conform programării, Divizia A1 va începe pe 17 octombrie, dar SCM Zalău va intra în “febra” meciurilor oficiale mult mai devreme. Astfel, sâmbătă viitoare începe Cupa României, competiţie în care SCM va juca în deplasare la Universitatea Cluj, meci contând pentu faza I.

Echipa pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr se află în plină pregătire pentru noua stagiune dar deocamdată nu are toţi jucătorii la dispoziţie.

Din cauza pandemiei şi a restricţiilor, încă nu au putut ajunge la Zalău, rusul Egor Popov şi cubanezul Yohan Leon. Toate demersurile ce au depins de conducerea zălăuană s-au făcut în timp util, dar acum cei doi jucători aşteaptă primirea vizelor pentru a putea ajunge în România.

Sunt şanse ca cei din voleibalişti, care sunt printre cei mai experimentaţi din lot să ajungă spre final de săptămână la Zalău, dar este greu de crezut că cei doi vor putea juca încă de sâmbăta viitoare.

Dacă va trece de “U” Cluj în Cupa României, SCM Zalău se va califica în sferturi, unde o aşteaptă SCMU Craiova.

Chiar miercuri are loc Adunarea Generală la FRV în care va fi dezbătut şi startul sezonului, existând şi posibilitatea unei amânări.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1