Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru arme și 1456 de cartușe deținute ilegal confiscate de polițiști


În urma unor controale efectuate de polițiștii sălăjeni, aceștia au confiscat mai multe bunuri deținute ilegal. Au confiscat patru arme și mai multe cartușe


De la începutul anului, la nivel județean, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților cu arme și muniții. Au fost efectuate peste 250 de controale pentru verificarea modului de păstrare și asigurare a securității armelor la persoanele fizice.

În perioada 1 ianuarie-28 septembrie , polițiștii au intensificat verificările în teren, fiind efectuate 252 de controale și opt percheziții domiciliare, atât pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale referitoare la arme, explozivi și substanțe periculoase, cât și pentru protejarea cetățenilor.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate patru arme deţinute ilegal, trei dintre acestea proveneau din contrabandă, 0,4 Kg praf de pușcă și 1456 de cartușe.

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor în dosarele penale instrumentate au fost indisponibilizate alte 26 de arme letale și neletale, 1088 de cartușe, precum și peste 35000 Kg de substanțe și deșeuri periculoase.

În perioada de referinţă s-au efectuat activități specifice în vederea prelungirii valabilității pentru 69 permise de armă și au fost eliberate 63 de noi permise de armă.

Atenție!

Dacă doriți, ca persoane fizice, să dețineți sau să purtați și să folosiți arme și muniții letale ori neletale supuse autorizării, trebuie să urmați mai întâi  un curs de instruire teoretică și practică în domeniul armelor și al munițiilor, organizat de o persoană juridică autorizată în acest sens.

De asemenea, dacă sunteți colecţionari de arme letale sau neletale, cu destinaţia colecţie, puteți deține aceste arme fără muniţia aferentă.

Dacă ați împrumutat arma de vânătoare unui prieten vânător, aveți obligația ca în 2 zile lucrătoare, să informați poliția.

Dacă aveți cunoștință despre existența unei arme sau muniție deținute ilegal anunțați de îndată poliția.

La nivelul județului Sălaj, polițiștii specializați pe linia arme, explozivi și substanțe periculoase verifică permanent dacă sunt respectate reglementările acestui domeniu.

Pentru informații suplimentare în domeniul armelor puteți accesa site-ul inspectoratului: I.P.J. SĂLAJ- Secțiunea UTILE.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj