Connect with us

HANDBAL

Disputarea campionatului sub formă de turnee, marea nemulţumire a echipelor!


Chiar dacă FRH a decis ca etapele din Liga Naţională să se joacă sub formă de turnee, niciuna dintre echipe nu a agreat această variantă din cauza costurilor prea mari. În aceste condiţii, preşedintele Alexandru Dedu va avea o nouă rundă de discuţii la minister, astfel încăt Liga Florilor să înceapă sub formă de etape normale


Liga de handbal masculin a început săptămâna trecută cu un prim turneu la Sf. Gheorghe în care s-au jucat trei etape. Pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi, FRH îşi doreşte ca şi campionatul de fete să înceapă în acest mod.

Astfel s-a şi stabilit ca primul turneu să aibă loc pe 14 octombrie, când are loc prima etapă, iar în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie să se dispute cel de-al doilea turneu, cu patru runde programate.

Ultimul turneu din acest an a fost programat pentru data de  18 noiembrie, cu etapa a VI-a, după care competiţia va intra într-o pauză.

Rămâne însă de văzut dacă Liga Florilor va începe sub această formă, deoarece toate cele 16 echipe nu sunt de acord.

În acest sens, preşedintele Alexandru Dedu va avea o nouă rundă de discuţii la minister, astfel încât Liga Florilor să înceapă sub formă de etape normale, cu respectarea măsurilor de protecţie pentru coronavirus.

“Toate 16 cluburi au solicitat ca Liga Naţională să se desfăşoare sub formă de etape săptămânale. Sperăm să se renunţe la aceste turnee şi să se joace etape normale. Pe noi ne-ar costa 3.000 de lei dacă organizăm meciul cu Minaur Baia Mare, iar dacă mergem să-l jucăm la Ploieşti sau la Sf Gheorghe, costurile s-ar ridica la 12.000 de lei. Echipele s-ar duce în colaps financiar cu aceste turnee”, susţine Gheorghe Tadici.

Pe 14 octombrie ar urma să fie programată prima etapă din Liga Naţională, însă data este în continuare incertă.

“Facem pregătire, dar nu ştim nimic. După alegeri, ne putem aştepta la orice. Este o nebuloasă totală”, spune Tadici.

În cele şase etape pe care intenţionează Federaţia să le programeze în acest an, HC Zalău va juca cu Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila, CSM Bucureşti, Măgura Cisnădie şi “U” Cluj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL