Connect with us

Ştiri din Sălaj

REZULTATE FINALE la Jibou. Dan Ghiurco: “Susţinerea şi aprecierea voastră a fost cea care m-a motivat şi mi-a dat putere să continui ce am început”


În primul său mandat de primar al oraşului Jibou, Dan Ghiurco a reuşit investiţii importante care au făcut din micuţul orăşel de pe Someş cel mai cochet şi curat oraş din judeţ. Realizările sale nu au fost trecute cu vedere şi cetăţenii îşi doresc în continuare ca Dan Ghiurco să aibă grijă de viitorul oraşului Jibou. Tocmai de aceea, duminică, 58 % dintre votanţi au dorit continuitate şi au acordat votul lor către apreciatul primar social-democrat


În primul său mandat de primar al oraşului Jibou, putem spune că Dan Ghiurco a făcut minuni. Carismaticul primar, apreciat de toate vârstele a reuşit să transforme oraşul şi să creeze condiţii de trai demne pentru un oraş al anului 2020.

Bulevard, parcuri, locuri de recreere, teren de tenis de câmp, iluminat public modern, investiţii importante în infrastructura de educaţie şi sănătate şi multe altele.

Toate aceste realizări au făcut din Dan Ghiurco unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţ, iar unii chiar l-au numit cel mai bun primar din istoria Jiboului.

Oricum ar fi, oraşul s-a schimbat la faţă în mandatul său, tocmai de aceea, la Alegerile Locale din 27 septembrie, Dan Ghiurco era favorit să câştige un nou mandat de primar al oraşului Jibou.

Zis şi făcut. Cetăţenii nu şi-au manifestat aprecierile doar în mediul online, ci au mers la vot şi astfel, Dan Ghiurco a câştigat un nou mandat de primar, obţinând nu mai puţin de 2.160 de voturi, cu peste 1.300 de voturi mai mult decât Emmanuel Pop, candidatul PMP, care a strâns 850 de voturi.

Vorbind în procente, Dan Ghiurco a obţinut 58 % din voturile jibouanilor, în timp ce Emmanuel Pop a obţinut 22,8 %. Ioan Almaş, candidatul ALDE, a strâns 5,8 %. Candidatul PNL, Ciprian Chiş a obţinut 5,3 %, Cornel Pop (USR-PLUS) a strâns 4,2 % din voturi, în timp ce Dana Buzure (Pro România) a obţinut 3,5 % dintre voturile jibouanilor.

Trebuie remarcat faptul că Dan Ghiurco a câştigat 8 din cele 9 secţii de votare. Mai mult, la secţiile din Rona (142 voturi) şi Husia (70 voturi), Dan Ghiurco a primit toate voturile. Singura secţie de votare pe care a pierdut-o primarul Jiboului a fost cea de la Cuceu, acolo unde localnicii au votat în proporţii mari cu Ioan Almaş (110 voturi) vs Dan Ghiurco (63 voturi).

Una peste alta, oraşul Jibou va avea continuitate, iar primarul Dan Ghiurco îşi propune finalizarea proiectelor aflate în derulare şi totodată se va lupta pentru a obţine finanţare pentru a continua dezvoltarea celui mai curat şi mai cochet oraş din judeţ, după cum spune chiar fostul şi noul primarul al oraşului Jibou.

“Acum 4 ani de zile, m-aţi împuternicit să preiau cârma oraşului. În tot acest timp, prin numeroasele proiecte derulate, am reuşit să schimbăm faţa oraşului nostru. Susţinerea şi aprecierea voastră din ultimele săptămâni a fost cea care m-a motivat şi mi-a dat putere să continui ce am început. Vă mulţumesc pentru tot sprijinul şi încrederea acordată”, a spus primarul Dan Ghiurco.

 


Situaţia finală la mandatul de primar:

Dan Ghiurco (PSD): 2.160 voturi (58%)

Emmanuel Pop (PMP): 850 voturi (22.8%)

Ioan Almaş (ALDE) – 216 voturi (5.8%)

Ciprian Chiş (PNL) – 198 voturi (5.3%)

Cornel Pop (Alianţa USR-PLUS) – 159 voturi (4.2%)

Dana Buzure (Pro România) – 133 voturi (3.5%)

Voturi nule: 12

 

 


Consiliul Local Jibou:

PSD – 8 consilieri

PMP – 3 consilieri

PNL – 2 consilieri

UDMR – 2 consilieri

USR – 1 consilier

ALDE – 1 consilier


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va avărea miercuri alături de Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj