Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un candidat la o Primărie din Sălaj poate ajunge după gratii pentru infracţiuni electorale


Candidatul este acuzat de fals intelectual și instigare la fals intelectual într-o secţie de vot, după ce ar fi folosit mai multe adeverinţe medicale pentru a fi folosite în exprimarea votului cu urna mobilă


Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, şi în judeţul Sălaj au existat mai multe incidente electorale. Poliţiştii au intervenit în mai multe cazuri şi acum cercetează dosare în care au fost săvârşite infracţiuni pentru care au fost întocmite dosare penale sau au fost aplicate sancţiuni.

Un caz destul de grav s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, pe raza comunei Cristolţ. Astfel, candidaţi de la două formaţiuni politice au sesizat organele competente despre faptul că un candidat la Primăria comunei Cristolţ de la alt partid politic ar fi solicitat mai multe adeverințe medicale pentru a fi folosite la exprimarea votului cu urna mobilă.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual.

“Adeverințele medicale se eliberează numai de către medicul de familie. Persoanele care solicită astfel de adeverinţe într-un alt mod, pentru a fi folosite în exprimarea votului cu urna mobilă”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj – pentru Ştirile din Sălaj.

Când investigarea procurorului va fi finalizată, cazul va fi trimis și preluat de cei de la Parchet, urmând ca suspectul să fie distribuit la instituția de care aparține.

În funcție de gravitatea faptelor, procurorul va stabili dacă acesta va ajunge după gratii sau va primi amendă penală.

 

Sursa foto: poză cu caracter informativ

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj