Connect with us

Ştiri din Sălaj

Au început tratativele pentru majoritatea în Consiliul Local Zalău. UDMR e din nou pe cai mari!


În urma alegerilor locale de duminică, în municipiu, PSD a câştigat 9 mandate, PNL 5 mandate, USR 4 mandate, iar UDMR 3 mandate. Pentru a stabili majoritatea în Consiliul Local, maghiarii pot înclina balanţa între o parte sau  cealaltă. Cele mai mari şanse sunt ca “verzii” să urmeze un protocol de colaborare cu social-democraţii, cei care în ultimii ani – cel puţin în Sălaj – au fost partenerii ideali. Surprizele pot, însă, să apară…


Dacă emoţiile în ce priveşte fotoliul de primar la municipiu erau relativ mici (Ionel Ciunt a câştigat clar), social-democraţii s-au zbătut ca şi la Consiliul Local să poată câştiga cât mai multe mandate. Luând în calcul şi creşterea importantă în sondaje a Alianţei USR PLUS, era clar că PSD nu va putea să  facă o majoritate în Consiliul Local. Aşa a şi fost, deşi Partidul Social Democrat a obţinut la Zalău cele mai multe dintre sufragiile alegătorilor.

Aşadar, conform rezultatelor parţiale, PSD a obţinut 9 mandate, în timp ce PNL a obţinut 5 mandate, iar USR 4 mandate.  Altfel spus, între cele două poluri opuse din politică va exista egalitate! Partidul care va înclina balanţa va fi… UDMR, formaţiune politică ce a obţinut la Zalău 3 mandate.

Pentru a realiza majoritatea în Consiliul Local, vor urma negocieri cu maghiarii. Conform unor surse din interior, PSD a început deja tratativele pentru a atrage UDMR-ul de partea lor, iar un post de viceprimar e pregătit deja, dar şi alte funcţii publice importante în municipiu şi chiar prin judeţ. Urmează ca şi PNL-ul să mute şi să găsească cea mai bună soluţie.


Structura Consiliului Local Zalău pentru mandatul 2020 – 2024:

(Rezultatele parţiale)

PSD – 9 mandate

PNL – 5 mandate

USR – 4 mandate

UDMR – 3 mandate


Pentru Consiliul Local al municipiului Zalău, au candidat şi alte formaţiuni politice, dar care nu au trecut pragul electoral.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj